П редложение за откриване на ново трасе за празни товарни

...
П редложение за откриване на ново трасе за празни товарни
Коментари Харесай

Пускат ново трасе за празните камиони на Кулата

П редложение за разкриване на ново трасе за празни товарни коли на граничния пункт "Кулата " ще бъде изпратено до Агенция "Митници ", разгласи пред публицисти регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков.

Днес на граничния пункт имаше междуведомствена среща за

разискване на разновидностите за по-бързо прекосяване на тежкотоварни коли през граничния пункт с Гърция.

В нея участваха

представители на интернационалните превозвачи в България, регионалният шеф на Благоевград, кметът на Петрич, на територията на чиято община е пунктът, представители на Главна дирекция "Гранична полиция " и на бранш "Пътна полиция ", на Национална организация по приходите.

Институции и превозвачи са се обединили към решението

за разкриване на ново трасе с краткотраен кантар, през което да минават единствено празните коли, заключи резултатите от срещата Николай Шушков.

Предложението ще бъде изпратено до Агенция "Митници " ,

а упованията на участниците в срещата е то да влезе в действие публично от 1 юли, а преди тази дата и пробно.

Предложението няма да реши напълно казуса с опашките на граничния пункт, само че ще понижи времето за прекосяване през него, сподели пред публицисти Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

В дните от понеделник до петък през пункта минават повече от 1300 товарни автомобила на денонощие, уточни Йордан Арабаджиев и добави, че се стартира с дребни стъпки, само че се чака резултат от тях.

Откриването на новото трасе

няма да повлияе на опашките от леки коли и на трасетата с туристически бусове и рейсове, уточни регионалният шеф на Благоевград.

След срещата представители на институциите ревизираха на място обстановката на граничния пункт. Повече от 100 товарни автомобила чакаха през днешния ден по обяд да преминат границата с южната ни съседка. Срещите за решение на проблемите, свързани с опашките пред граничния пункт, ще продължат, уточни кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Обсъдени са и други логистични въпроси сред институциите, като разновидности за химически тоалетни, уточни той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР