П олитическата нестабилност в България се отразява на пътната безопасност.

...
П олитическата нестабилност в България се отразява на пътната безопасност.
Коментари Харесай

Скок на убитите в катастрофи отчете инж. Милчев

П олитическата неустойчивост в България се отразява на пътната сигурност. Това сподели в изявление за „ Фокус “ инж. Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Той изясни, че когато в България няма устойчиво държавно управление се следи внезапно увеличение на жертвите по пътищата, в това число и в този момент. Според Милчев броят на убитите в произшествия е повишен с над 40% през месеците май и юни.

„ Явно при политическа неустойчивост специалистите и хората, призвани да управляват придвижването абдикират. Става ясно, че специалистите и назначенията са мощно политизирани “, счита инж. Богдан Милчев.



Според него в България транспортната система не се възнамерява, а „ се импровизира “. Той даде за образец продължаващия ремонт на част от Автомагистрала „ Тракия “, който сега основава усложнения на пътуващите към Черноморието.

„ Миналата година по това време стана тежка злополука в този сектор, починаха шестима души. Оттам политиците се разбързаха и след повече от 10-12 години отсрочване започва ремонт на сектора, само че към този момент година не може да се ремонтират 50 км. В същото време ни се споделяше, че пари има, което значи, че казусът не е в парите, а в метода, по който се харчат. Имаме доста сериозен проблем с транспортната система, освен на Автомагистрала „ Тракия “, методът, по който тя действа, структурата, по която е проведена и огромното предпочитание да се трансферира цялата отговорност на потребителя “, акцентира специалистът.



Инж. Богдан Милчев очерта като различен проблем позволената скорост за придвижване по автомагистралите.

„ При състояние, че нямаме нито една естествена автомагистрала, България продължава да бъде страната с най-високата позволена оптималната скорост от 140 км, а в това време е в челото на страните с най-вече жертви, в това число и по автомагистрали. По нашите автомагистрали продължава да се кара всеобщо със скорост сред 160 и 180 километра, тъй като няма надзор. Повече от 10 години приказваме за междинната скорост на права, за надзор на дистанцията “, изясни инж. Милчев.



Инж. Богдан Милчев добави, че високата скорост и липса на отдалеченост са главните аргументи по първокласните пътища и автомагистралите да има доста жертви на произшествия.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар - А татко ти като какъв работи? - Консултант на свободна процедура по стопанска система, политика, социология и футурология. - Какво, таксиметров водач ли е? -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСАЩ са голяма страна, а естествената им хубост е изумителнаКрасивите гледки ще продължат повече от месецБългарската актриса участва на премиерата на френско-белгийския трилър " Titane " Видео с артиста и брачната половинка му провокира реакции и догадки в обществените мрежиКакви са настоящите данниИзненадващи обстоятелства за СлънцетоТя приготвя нови услуги за разплащане, в това число на вноскиЗа по-малко от три години той промени обстановката в КубаТрима души са пострадалиОт какво са предпазени хората, които пият до една бутилка бираТова сочат данните на ЦИК " С държанието си огромните политически сили е допустимо да тласнат страната в политическа рецесия ", споделя ръководителят на обединението " Изправи се! Мутри вън! " Мъск: Щеше да ми хареса да извозвам времето си в планиране и инженеринг " Европейски Съюз прекомерно дълго толерираше корупцията в най-бедната си членка ", написа авторитетният английски всекидневникДеян Стратев е освободен по негово предпочитание
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР