Овощарите нямат интерес да застраховат продукцията си. Това каза земеделският

...
Овощарите нямат интерес да застраховат продукцията си. Това каза земеделският
Коментари Харесай

Застрахователите си играят със земеделските стопани


Овощарите нямат интерес да застраховат продукцията си. Това сподели земеделският производител Валери Йовев пред "Фокус ".

По думите му земеделските стопани са наясно с опциите за обезпечаване, само че и самите застрахователи знаят какво и по какъв начин да предложат, с цел да не се заплащат съвсем никакви компенсации.

„ Терминът осланяване се употребява при застраховането, само че в случай че има към този момент измръзване, което е – 4, – 5 или – 6 градуса, това не се признава за вреда и не се покрива”, сподели Валери Йовев. По думите му при осланяването продукцията може да се резервира и да няма провали, само че при измръзването вредите са най-големи и са съдбовни за овошките и за земеделските стопани.

„ При градушка също нещата стоят проблематични. Там има индивидуален оглед на унищожената годишна продукция, би трябвало да се потвърждава унищожена продукция, повредени площи, а доказването е мъчно. Ако се каже, че реколтата не е унищожена на 100 %, полученото обезщетение е по-малко от това, за което е направена застраховката”, сподели Валери Йовев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР