Овергаз мрежи“ АД винаги е залагала на инвестициите в техника

...
Овергаз мрежи“ АД винаги е залагала на инвестициите в техника
Коментари Харесай

"Овергаз” вече монтира по домовете суперумни разходомери

„ Овергаз мрежи “ АД постоянно е залагала на вложенията в техника и технологии от най-ново потомство. Такъв е и един от новите планове на компанията. Нарича се " Доверие ". Проектът планува създаване на умна мрежа за отдалечено наблюдаване, отчитане и ръководство на използването на природен газ посредством умни устройства в дома на всеки клиент. Изпълнител е друга компания от фамилията на " Овергаз " - телекомът „ Вестител БГ “ АД.

Още през 2016-2017 година " Овергаз мрежи " построи и внедри съвременна SCADA система, която разрешава отдалечен доклад на разхода на природен газ на клиентите на компанията, а също по този начин наблюдаване и надзор на софтуерните параметри, диагностика, ръководство и така нататък Сега е в ход

планът „ Доверие “ -

разрастване на мрежа LoRaWAN и монтиране на смарт уреди , които разрешават освен отдалечено отчитане на употребявания природен газ, само че и даване на информация на битовите клиенти за техния часов, дневен и месечен разход, тъй че елементарно да управляват и усъвършенстват потреблението си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР