Овен Психолози и психиатри Адът на земята би настъпил, ако

...
Овен Психолози и психиатри Адът на земята би настъпил, ако
Коментари Харесай

Най-неудачните професии за зодиите

Овен

Психолози и психиатри

Адът на земята би настъпил, в случай че всички Овни работеха като психолози и психиатри. Е, може би не Адът, само че животът ни щеше да е цялостна лудница. Овенът е зодиакалният знак, който напълно не се слави като тъничък душевед. От него може да се чака да възседне коня, прескочи трап, да пробие дупка през ядрото на Земята до Австралия. Но да долови тънките психически отсенъци или да нацели вярно претекстовете за постъпките на хората – даже и на най-близките си – не очаквайте това от Овните. Адът за самите тях и свободолюбивите им души настава, в случай че ги пандизите да работят в офис от 8 до 17 ч.

Телец

Актьори и комици

Господи, какъв брой тъга би имало в един свят, в който всички артисти и комици са Телци! Джордж Клуни и Скалата са хубавци, Ума Търман – няма неточност, Меган Фокс е супер, а Амбър Хърд – напряко прекрасница, само че май една от най-талантливите актриси, родени под този знак, си остава британската кралица Елизабет II. Ако сте Телец, за какво не станете банкер, сладкар, винар, градинар? Или даже модел – несъмнено, не от тези, анорексичните, дето ядат салфетки. Салфетките не са храна за вас. Те са наложителни на масата, освен това безусловно да са от плат.

Близнаци

Готвачи и библиотекари

Като заговорихме за ястие, ето кое би било една от най-тежките драми на човечеството: в случай че всичките готвачи бяха Близнаци. Близнакът готвач наподобява на диригент в края на симфония на Стравински, кухнята му – на полесражение, в което всички са се изпоклали с тъпи ножове. Експериментални ястия от най-ужасните, гозби правени- недоправени и изхвърлени на боклука в припадък на обезсърчение – това чака човечеството, в случай че надарените Близнаци се посветят на кариера в кухнята. Най-депресираният библиотекар в света би бил Близнакът. Това по през целия ден да мълчиш не е работа, а индианско изтезание.

Рак

Първопроходници откриватели

“Малка стъпка за индивида – огромен скок за човечеството” нямаше да има, в случай че бяхме оставили на тези луди глави, Раците, да управляват експедициите на човечеството към новите територии. Безкрайната и чудовищна придирчивост на Рака – “Взех ли всичко?”, “Ами ако…”, “Няма ли да е по-добре да…” не би подволила нито едно значимо начинание да стартира въобще. Ракът би трябвало да е квалифициран, да е огледал нещата от всички страни, което отсрочва до безспир стартовия миг. Така поставя юзди на въображението и дързостта, с помощта на които са направени едни от най-важните открития на човечеството.

Лъв

Учени и книжни плъхове

Отшелник, който френетично написа нещо и спори на глас самичък със себе си, рошав, забил нос във вонтящи епруветки и колби – белким виждате в този плесенясал инвивид Лъва? Ако това беше действителност и всички учени на света бяха родени само под този величествен знак, науката щеше да е жив зян. Учените щяха да прекарват повече време да се бият в гърдите и да се кипрят пред телевизионните камери, а работата им щеше да мине на назад във времето. Добре че има други области, в които да се изявяват, като изкуствата, архитектурата, образованието, инженерството и шоуиндустрията.

Дева

Свещеници и духовни водачи

Тежко ни и горко, в случай че всички духовни водачи бяха Деви. Търсите разтуха и опрошение? Е, няма да ви се получи. Девата, с тази нейна свирепа придирчивост, с непримиримостта си към грешките, с прословутото подигравателно трезвомислие, неналичието на примирение и съвсем цялостното неявяване на фикция би била един ужасяващ гуру за множеството хора. Сетете се за кардинал Ришельо и Майка Тереза и няма какво повече да приказваме – несъмнено, че и двамата са били Деви. В същото време измежду най-хубавите поприща за Девите са публицистиката, като обществени служащи, лекари и готвачи.

Везни

Касиерки и счетоводители

Депресирана от еднообразната работа касиерка, секретарка, потънала в мирова тъга – не може да реши дали да влезе при шефа, тъй като някой го търси незабавно, или да съблюдава нареждането “Никой да не ме безпокои”, счетоводител, измъчен от развихрена фикция. Ако всички скучни и изискващи точност длъжности се заемеха от Везни, в света би настъпил подобен безпорядък, че даже и Страшният съд ще би трябвало да бъде анулиран заради неспособност да бъде проведен. Искате ли да видите в действителност подтисната Везна, затворете я сред 4 стени да работи сам-самичка по през целия ден.

Скорпион

Сервитьори и бармани

Колко би подхождало на саможивия и тъмен Скорпион да шета сред масите с табла в ръката. Да би трябвало да да поддържа връзка, да обслужва десетки хора и на всичкото от горната страна да е благ и радушен! Представете си войска от сервитьори – възкръснали пъклен изчадия от годините на соца. Това чака човечеството, в случай че тази човеколюбива специалност бъде поверена в мизантропските ръце на Скорпионите. Ако пък застанат да наливат питиета зад бара, ще има всеобщи самоубийства на депресирани клиенти. Всяка работа, която не изисква интелектуални старания, е убийствена за представителите на този знак.

Стрелец

Програмисти и служители

Каквито са мърлячи, единствено стратегии да пишат им дайте! На Стрелец не се поверява нищо, за което е нужна точност и централизация върху детайла. Ако Стрелците бяха програмисти, фейсбук щеше да ни се стори стеснен. Нито един уебсайт нямаше да работи като хората. Щяхме да се приспособяваме, като свикнем с това, че с цел да се регистрираш, би трябвало първо да извършиш серия от несвързани команди, да влезеш и излезеш от програмата, след което да застанеш на един крайник и да изпееш Марсилезата – което по незнайна логичност може би би помогнало да се преодолее бъга в стратегия, основана от Стрелеца.

Козирог

Джазмени и художници

Самата същина на джаза – да импровизираш в действително време, без ноти и подготовка, малко убягва на Козирога. Такива грешки и измислици му се виждат хем отблъскващи, хем неразбираеми. Догматичната му същина не може да допусне безотговорни артистични прояви, каквито се изискват при креативната импровизация. Експерти по човешката психика изясняват, че по-добре би било джазмените на бъдещето да са роботи, само че не и Козирози. За Козирога подобаваща работа е тази, в която може да прояви положителните си качества – деятелност, неизменност и възприятие за отговорност.

Водолей

Любовници и стихоплетци

Има ли нещо по-малко сантиментално от Водолей, отмъкнат принудително на моста на целувките, присвил опърничави устни под интензивния дълбокосмислен взор на обичаната. По-скоро може да се чака да вперят влюбен взор в микроскопа или телескопа, в сравнение с в дълбоките очи на обичания човек. Ако всички любовници на света бяха Водолеи, японският проблем с това че днешните млади не вършат секс, щеше да стане световен. Хладното рационално сърце на Водолея не е в положение да роди възхитен любовен стих. Освен като интелектуално упражнение в стихоплетство.

Риби

Икономисти и брокери

Световната икономическа рецесия би си намерила майстора, в случай че внезапно всички банкери, икономисти и брокери се окажеха родени под знака на Риби. Това би объркало дотам стопанската система, че нищо чудно тя да вземе да се оправи. Въпреки че Рибите нямат интерес и не са в положение да се концентрират върху икономическите процеси, те са извънредно скъпи в други области. На тях им дай работа в опазването на здравето, благотворителността, обществените служби. Тяхната ранима, сензитивна и благородна душа ще бъде изцяло задоволена от сходно призвание
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР