Отвориха магазините в Гърция след 84 дни строга национална карантина.

...
Отвориха магазините в Гърция след 84 дни строга национална карантина.
Коментари Харесай

Отвориха магазините в Гърция, повечето мерки остават

Отвориха магазините в Гърция след 84 дни строга национална карантина. Позволено е извършване на покупки единствено в границите на два часа. Повечето противоепидемични ограничения в Гърция обаче остават за неопределен срок.

Специалисти обявиха, че епидемиологичната картина е извънредно добра, само че рискът не е минал.

Търговците посрещат първите си клиенти през днешния ден след повече от два месеца строга национална карантина. Осветени магазини с реклами за великодушни сезонни понижения притеглят клиенти.

С работно време от 7 сутринта до 20 часа отвориха порти както дребните квартални магазини, по този начин и моловете.

Позволеното време за извършване на покупки е 2 часа от полученото известие с позволение от управляващите. Реално времето не разрешава да се пазари надалеч от вкъщи, разясняват първите клиенти, по тази причина се лимитират единствено в магазини в непосредствен регион.

Полицейски екипи наблюдават за съблюдаване на ограничаване на броя на клиенти, съгласно комерсиалната повърхност на магазина. От през днешния ден е увеличена санкцията за нарушавания на ограниченията с 50%,както за търговците, по този начин и за клиентите.

Запазват се огромна част от рестриктивните мерки за напредване, както и вечерния час от 21 часа. Гърция удължи карантинните ограничения за неопределен срок.

Успешно продължава етапа за всеобщо имунизиране против COVID-19 в цялата страна, осведомят от здравното министерство. Почти 80% от гърците, по последно изследване, ще се имунизират при първа опция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР