Отвод си направи съдията, на когото бяха разпределени исканията за

...
Отвод си направи съдията, на когото бяха разпределени исканията за
Коментари Харесай

Съдията, който трябваше да одобри претърсването в дома на Борисов, си направи отвод

Отвод си направи съдията, на който бяха разпределени настояванията за утвърждение за претършуване и изземване, свързани със задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Материалите са разпределени на различен арбитър, който следва да се запознае с тях, оповестиха от Софийския градски съд.

Около 20.00 часа на 17 март 10 цивилни служители на реда влязоха в дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Те обискираха дома му, а по-късно Борисов беше арестуван, както и някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът на Борисов – Севделина Арнаудова.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е в огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България за злоупотреби с евросредства.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе пуснат на 18 март вечерта от 7-мо РУП, откакто изтече 24-часовата му мярка на задържане.

Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата - влизат цивилни, униформени, поемни лица. Никакво обвиняване. 24 часа седим в килиите, нито един полицай. Точно както 44-та година: Явява се министър-председател, вика служителите на реда, той се явява очевидец на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им споделя - отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, ревизираха, издържахме 24 часа, изстинахме, съобщи Борисов. Притеснявам се, че идващия път може и да ме убият, добави още той.

На 21 март Министерство на вътрешните работи още веднъж внесе плановете на постановления за покачване на обвиняване на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Това става, откакто прокуратурата съобщи на 18 март, че полицията не е поискала покачване на обвиняване. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че тогава план на разпореждане за това е бил импортирани дружно с материалите по досъдебното произвеждане, видно от придружителното писмо.

След задържането на водача на ГЕРБ, някогашния финансов министър и пиара на някогашния министър председател прокуратурата разгласи, че няма доказателства, само че има тежки процесуални нарушавания позволени от проверяващите служители на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР