Отварянето на ресторантите е грешка, това не е решение на

...
Отварянето на ресторантите е грешка, това не е решение на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Отварянето на ресторантите е политическо, не здравно решение


Отварянето на заведенията за хранене е неточност, това не е решение на здравните специалисти, политическо е. Коментарът направи пулмологът доктор Александър Симидчиев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. Преди малко здравният министър издаде заповед, с която заведенията още веднъж могат да работят от 1 март.

Според Симидчиев има риск да създадем изострен пик на третата вълна и още веднъж да се случи тежката обстановка от есента на предходната година. Другият вид е да имаме равномерен пик, в който случаите порастват гладко и за по-дълъг интервал от време. Което няма да натовари лечебните заведения толкоз доста. Всичко зависи от нашето държание, акцентира пулмологът.

Дай Боже да се оправим, само че все още нашият щит против болестта е още доста дребен. Новите случаи порастват стабилно, сподели още той.

В заведенията ядем и пием и там няма по какъв начин да носим маска, а маската защищава и дава гаранция приблизително към 40-50%. Отново ще повторя, че всичко зависи от нашето държание, акцентира доктор.

Ние би трябвало да подхождаме към вируса с всичко, което знаем за него. Със сигурност за една година научихме доста за този вирус и няма нищо общо с това, което знаехме първоначално. Със сигурност имунизацията у нас можеше да бъде подредена доста по-добре. Според мен " зелените коридори " за имунизация бяха неточност. Не трябваше да прескачаме имунизационния проект. Така хора, които чакаха и имаха потребност от ваксини, не съумяха да ги получат. Факт е, че една ваксина се създава доста мъчно, сподели още специалистът.

Не знам дали хората знаят, само че в света има 100 страни, които не са получили нито една ваксина. Ние тук в Европа сме щастливци в това отношение, акцентира той.

Никога не съм давал съвет някой да не се имунизира. Винаги съм казвал на всеки, който е подобаващ за имунизиране, да го направи оптимално бързо и с това, което е налично сега, тъй като този вирус провокира доста и разнообразни тежки промени в нашето тяло, приключи пулмологът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР