Отцепниците от Има такъв народ ще създадат гражданско движение, в

...
Отцепниците от Има такъв народ ще създадат гражданско движение, в
Коментари Харесай

Отцепниците от ИТН стягат гражданско сдружение, за лидери се готвят Василев и Радулов

Отцепниците от " ИТН " ще основат гражданско придвижване, в което сигурно ще вземат участие министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и депутатите отцепници проф. Николай Радулов и Иво Атанасов.

Това разкри още преди дни в студиото на Нова ТВ един от тях - Николай Радулов, който май се обрисува да бъде и един от водачите му дружно с някогашния състезателен министър Радостин Василев.

Наскоро депутатите от Има Такъв Народ Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов оповестиха, че напущат партията и парламентарната група. " Мафията проби в ИТН ", разгласи тогава министърът на спорта.

Радулов не чака " ИТН " да влезе в идващия парламент. По думите му случилото се в този парламент е инспирирано от ГЕРБ.

" ГЕРБ стои зад всичко, естествено. Без ГЕРБ няма по какъв начин да се случи всичко това. Те са втората по величина политическа партия, те са опитни в интригите в Народното събрание, те примамват депутати с всякакви обещания, само че при тях пазаруване на депутати няма ", разяснява тогава той не без подигравка.

Вместо да учредят партия, отцепниците от " ИТН " имат планове да основат гражданско придвижване, тъй като регистрацията му е по-лесна от тази на партия. Така отцепниците ще имат действителна опция да вземат участие в възможни предварителни избори през октомври.

Междувременно разпадът в Има Такъв Народ продължава - през днешния ден регионалният координатор на Има Такъв Народ в Сливен Диньо Добрев разгласи, че напуща партията поради разочарованието си. " За страдание обаче доверието ми не бе целесъобразно. Случиха се поредност от събития и дейности, които не съответстват с моето предпочитание и полезности за промяна на модела в България ", написа Добрев във Facebook.

Източници на OFFNews настояват, че има голям брой поръчки от редица структури на Има Такъв Народ за присъединение към гражданското придвижване. На учредителното заседание на придвижването ще стане ясно какъв брой тъкмо отцепници от Има Такъв Народ ще се пренасочат към редиците на новата политическа групировка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР