Отцепилият се от БСП депутат Красимир Янков поиска в парламента

...
Отцепилият се от БСП депутат Красимир Янков поиска в парламента
Коментари Харесай

Оставката на директора на БНР стигна до парламента

Отцепилият се от Българска социалистическа партия народен представител Красимир Янков изиска в Народното събрание да бъдат изслушани генералните шефове на публичните радио и телевизия, а депутатите да се срещнат с двата плана за промени медийния закон.

Повод за настояването му стана подадената от шефа на БНР Андон Балтаков оставка. Тя беше подадена в сряда, поради препоръчан от Министерството на културата план за медиен закон, в който са отпаднали текстове за ръководството на двете медии.

Според Красимир Янков се прави опит за напън върху публичните медии и подчиняването им.

В оферти за публично разискване план от Министерството на културата се плануват промени във финансирането на БНР и Българска национална телевизия. Според тях публичните медии ще се финансират съгласно задачата си. Към момента дотацията се дефинира на правилото норматив за час стратегия. Според информация във в. " 24 часа " един час стратегия в Българска национална телевизия се прави оценка на 1844 лева, а в БНР - 443 лева

Междувременно Министерството на културата излезе с позиция в отговор на генералния шеф на БНР Андон Балтаков, който уведоми в сряда Съвета по електронни медии, че желае да приключи предварително контракта му, считано от 1 ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР