Управителният съвет на Европейската централна банка /ЕЦБ/ прие становище, с

...
Управителният съвет на Европейската централна банка /ЕЦБ/ прие становище, с
Коментари Харесай

ЕЦБ изрази позитивно становище за Закона за въвеждане на еврото в България

Управителният съвет на Европейската централна банка /ЕЦБ/ одобри мнение , с което показва позитивна оценка по плана на Закона за въвеждане на еврото в Република България . ЕЦБ приветства задачата на законопроекта да се основат условия за равномерен преход към еврото в страната и за навременно използване на нужните ограничения по отношение на това.

Европейската банка приветства плануваните текстове в законопроекта, съгласно които обменът на банкноти и монети от левове в евро от Българска народна банка да се реализира гратис , в безкрайно количество и без ограничаване във времето.

Становището регистрира оферти в законопроекта метод за обезпечаване на неутрално прекосяване към еврото . При него, с изключение на общите правила за превалутиране и закръгляване, се вкарват и специфични по-благоприятни правила за закръгляване на някои стойности . Например възнагражденията за положен труд, компенсациите , паричните и обществените помощи и пенсиите .

ЕЦБ утвърждава плануваните в законопроекта експлицитни законови разпореждания. Те имат за цел да обезпечат невъзможността за неподходяща смяна на лихвените проценти по влогове и контракти за заем , като по този метод се подсигурява отбрана на потребителите .

В мнението участват и някои характерни механически бележки, свързани с редакция на съответни текстове от законопроекта, за реализиране на цялостно сходство със съответните европейски разпореждания, към които те препращат.

Опасно време на Разпети петък: Оранжев код за превалявания в част от страната!

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР