Оттеглящият се либерален президент на Южна Корея защити политиката си

...
Оттеглящият се либерален президент на Южна Корея защити политиката си
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея призова за мир със Севера в прощалната си реч

Оттеглящият се демократичен президент на Южна Корея отбрани политиката си за ангажиране на Северна Корея, като сподели в прощалната си тирада в понеделник, че се надява напъните за възобновяване на мира и денуклеаризацията на Корейския полуостров да продължат , оповестява Асошиейтед прес.

Мун Дже-ин напуща поста във вторник след един-единствен петгодишен мандат, предавайки президентската власт и отговорностите на консерватора Юн Сук Йел, който го упрекна, че е " зависещ " на Северна Корея и даде обещание да заеме по-твърда позиция във връзка с нуклеарната сила на Севера. стратегия.

" Мирът е изискването за нашето оцеляване и разцвет . Сърдечно се надявам, че напъните за обновяване на разговора сред Южна и Северна Корея и определяне на денуклеаризация и мир ще продължат ", сподели Мун в речта, излъчена по националната телевизия.
 Северна Корея жигосах новия президент на Юга като проамерикански и неприятелски
Северна Корея жигосах новия президент на Юга като проамерикански и неприятелски

Юн Сук Йел провокира потрес с такива нелепи забележки като " предпазен удар " и " основен зложелател " и разпали конфронтационна полуда

Когато Мун встъпи в служба през 2017 година, той откри малко място за дипломатично маневриране заради пламенните нуклеарни и ракетни проби на Северна Корея . Но в последна сметка той се възползва от опцията да се сдобри със Северна Корея, когато нейният водач Ким Чен Ун ненадейно се обърна към Сеул и Вашингтон при започване на 2018 година за договаряния за бъдещето на нейния прогресиращ нуклеарен боеприпас.

Ким първо изпрати сестра си в Южна Корея за диалози с Мун и й разреши да участва на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Южна Корея през февруари 2018 година Двамата корейски водачи се срещнаха три пъти за срещи на върха по-късно през 2018 година, като започнаха стъпки за понижаване на напрежение на границата и допускане на редки стратегии за продан, включващи артисти, баскетболни тимове и други. Мун също по този начин лобираше интензивно за ходатайство в в този момент закъсалата нуклеарна дипломация сред Ким и тогавашните Съединени американски щати. президент Доналд Тръмп.

Но откакто дипломацията сред Северна Корея и Съединени американски щати се срина през 2019 година , Мун се сблъска с уморителни рецензии, че политиката му на ангажимент единствено е помогнала на Северна Корея да завоюва време и да усъвършенства оръжейната си стратегия в лицето на водените от Съединени американски щати наказания и акция за напън върху Севера.
 КНДР раздразни Южна Корея с ново ракетно тестване
КНДР раздразни Южна Корея с ново ракетно тестване

Ракетата е била изстреляна към морето от източния бряг на Северна Корея

Пхенян в последна сметка прикани Мун да не се меси в връзките си със Съединените щати и отприщи груби обиди против него.

В последната си тирада Мун съобщи, че неговото държавно управление е помогнало за облекчение на заплахата от война на Корейския полуостров и възпитава очаквания за мир посредством дипломация.

" Причината, заради която не успяхме да продължим напред, не беше, че ни липсваха старания и решителност да създадем това. Имаше преграда, която не можем да преодолеем единствено с нашата решителност. Това е преграда, която би трябвало да преодолеем ", сподели Мун, без да обяснява каква е била пречката.

Миналия месец Мун и Ким размениха последните си публични писма, изразяващи вяра за възстановяване на двустранните връзки.

По време на солиден боен церемониал в Пхенян три дни след оповестяването на размяната на писма, Ким даде обещание да форсира създаването на своите нуклеарни оръжия и заплаши да ги употребява самодейно, в случай че бъде предизвикан. През последните месеци военните на Ким също изпробваха поредност от ракети, ориентирани към Южна Корея, Япония или континенталната част на Съединени американски щати.

Някои специалисти споделят, че Ким има за цел да раздруса идващото държавно управление на Юн, като в същото време модернизира оръжейния си боеприпас и притиска администрацията на Байдън да облекчи глобите против него. Представители на Южна Корея споделят, че Северна Корея също наподобява се готви за първия си нуклеарен опит от 2017 година
 Юн Сук Йел е новият президент на Южна Корея
Юн Сук Йел е новият президент на Южна Корея

Президентската борба бе много оспорвана, като разликата сред претендентите бе по-малко от 1%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР