Оттеглянето на руските войски от предградията на Киев разкрива ужасяващи

...
Оттеглянето на руските войски от предградията на Киев разкрива ужасяващи
Коментари Харесай

Окупаторите принуждавали украински деца да ядат домашните си любимци

Оттеглянето на съветските войски от предградията на Киев разкрива ужасяващи детайлности от живота на локалните поданици.

Руски бойци са крали храната на украински деца, като това ги е принуждавало да изяждат домашните си любимци, с цел да не умрат от апетит.

Това твърди Тимофий Милованов, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от в. Мирър.

По думите му хипотетичните зверства в Бровари и Чернигов може да са по-ужасяващи от тези в Буча. Милованов събира доказателства за военни закононарушения, осъществени от съветската войска. „ В Гладомора, село в Черниговска област, руснаците откраднали цялата храна на локалните поданици. Хората оцелявали единствено с това, което съумели да скрият. Колили кучета и котки, с цел да оцеляват ", сподели съветникът. И уточни образец, съгласно който има данни за малко момче, изгорено живо от съветски бойци, които са го заляли с коктейл Молотов и са го запалили.

Президентският консултант заяви и за случаи на всеобщи изнасилвания, последвани от екзекуция в село, което е било под съветски надзор. При други случаи фамилии са били екзекутирани в нивите, където са работили.

Милованов прикани хората, които са видели бруталността на войските на Владимир Путин, да рапортуват за военни закононарушения.

Според специалисти е евентуално руснаците, упрекнати във военни закононарушения, да бъдат съдени в украински съдилища. Отново съгласно специалисти, обаче, е малко евентуално Путин да се сблъска с правни последствия за зверствата или за цялата война в Украйна.

В отчет на Human Rights Watch се споделя, че съветските сили са направили „ неописуема, преднамерена свирепост и принуждение “, над украинското население./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР