Оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския

...
Оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския
Коментари Харесай

Величков: Знаехме, че Михайлов ще се завърне. Това не влияе на плановете ни

Оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз не е било изненадващо за Петър Величков - член на Изпълкома в оставка и един от хората, подкрепили Димитър Бербатов като претендент за същия пост.

Вчера (28 април) Михайлов се появи на съвещания на комитета 558 дни, откакто подаде оставка и съобщи, че ще довърши мандата си. По този метод беше анулиран изключителния конгрес за избор на нов президент, на който трябваше да се яви Бербатов.

" Това е едно решение, което е резултат от това какво той счита и какво прави. Подаването на оставка и отдръпването на оставка е напълно самостоятелен акт. В правото си е да го направи – това никой не го оспорва. Друга е моралната страна на въпроса. Ценностната система на индивида е самостоятелна и всеки работи по отношение на нея. Аз си имам лична ценностна система и личен морал. Моята оставка е подадена и тя няма да бъде изтеглена. Продължаваме да работим целият Изпълком. Няма значение кой е в оставка и кой не е в оставка. Продължаваме да работим и в оставка до момента в който мине идващия конгрес и хората, които сме подали оставка, бъдем освободени ", съобщи Величков пред bTV.

Снимка: Lap.bg

" Това решение на Михайлов не е изненада за нас. Очаквахме го, освен това – знаехме, че по този начин ще се получи. Нищо кой знае какво не се е случило. Той по никакъв метод не е повлиял на нашите проекти и нашата стратегия ", добави той.

Бизнесменът съобщи, че щабът на Бербатов няма да търси борби и ще продължи да работи по оповестения метод. Целта е с програмата да бъдат осведомени повече клубове.

" Това, което ние ще вършим, е да работим с клубовете, с цел да може да схванат какви са нашите хрумвания и по какъв начин желаеме да вършим, в какви периоди. Разбира се, всяка една поддръжка от футболната общност. Футболната общност не са единствено клубовете, тя включва и гилдиите, и почитателите, които са най-важни, е добре пристигнала. Ще бъде морална поддръжка за нас и нашата работа. Това по-скоро е едно съревнование на хрумвания, на разбирания, на благоприятни условия и на умения да караш нещата да се случват ".

Снимка: Lap.bg

Величков съобщи още, че Бербатов е човек, който реализира задачите си, а работата на Михайлов в централата е била незадоволителна.

" Димитър Бербатов е човек, който, хората, които го познават са наясно с това. Интелигентно, възпитано, непретенциозно момче, само че момче с необикновен хъс и потенциал за работа и със страхотни упоритости да помогне българският футбол да тръгне по верния път ", безапелационен е той.

" За мен ключът към това, клубовете да могат да изразят своята воля по почтен метод, се състои в разпоредбите, които ще бъдат готови за избор на новото управление. Аз доста се надявам, че разпоредбите, които ще бъдат наложени, ще бъдат такива, че да дадат опция на клубовете да гласоподават почтено и анонимно ", добави Величков.

Снимка: Lap.bg

" Началото на смяната би трябвало да тръгне оттова – от детско-юношеския и аматьорския футбол. Ние разчитаме на това, да приказваме с клубовете непосредствено, да изложим пред тях това, което имаме като хрумвания и визия за по-нататъшното развиване на футбола в България и се надяваме, че в действителност, в случай че те са смели и недоволни, ще бъдем подкрепени. Вероятно ще има и други претенденти и те ще имат опция да избират, тъй че на този миг не е най-важно това. Ако те са недоволни от това, което се случва сега, да бъдат смели и да реагират. В работата съм човек, който, в общи линии, обича недоволните. Недоволният човек е мотор за съществено развиване ", заключи предприемачът.

Четвъртият мандат на Борислав Михайлов отпред на БФС изтича при започване на 2022 година, а избирателен конгрес може да бъде призован най-рано през идния февруари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР