Оцветяването и потъмняването на зъбите е една неразделна част от

...
Оцветяването и потъмняването на зъбите е една неразделна част от
Коментари Харесай

Избелване на зъбите в домашни условия

Оцветяването и потъмняването на зъбите е една неразделна част от процеса на стареене, само че както и при битката против бръчките по лицето, стремежът към здрави и бели зъби кара доста хора да не пестят сили и средства за реализиране на това. В реалност обаче, колкото и да е парадоксално, огромна част от предлаганите стоматологични интервенции и търговски артикули нарушават доста зъбния гланц и покачват чувствителността на зъбите. Съществуват и естествени способи за избелването на зъбите и за възстановяване здравето като цяло на устната празнина.
Някои питиета и храни оцветяват непосредствено емайла, само че по-голяма част работят като го събарят последователно и по този начин се появява жълтеникавият дентин от долу под него. Сега ще разгледаме няколко домашни предписания за избелване на зъбите, които са потвърдили във времето своята успеваемост. 
Сода и лимонен сок
Содата (натриев бикарбонат) има абразивно деяние и оказва помощ за отстраняването на наслояванията върху емайла. Нейният алкален темперамент е извънредно значим за неутрализирането на повишената киселинност в устната празнина. Когато се комбинира с лимоновия сок, содата обезврежда неговата киселинност, която от своя страна работи на зъбите като естествена белина.
За да получите гъста паста, смесете няколко лъжици хлебна сода с задоволително количество изцеден лимон. Подсушете добре зъбите и благодарение на четка ги изтрийте деликатно с получената примес, без огромен напън. След към минута изплакнете щедро с вода.
Кислородна вода и сода
Кислородната вода е химическо вещество с избелващо и антисептично деяние. За да го ползвате сполучливо за избелване на зъби, смесете тези две съставки, до момента в който получите пастообразна консистенция. Нанесете с четка върху зъбите, само че внимавайте да не попада върху венците. Задръжте по този начин сместа най-много 2 минути! Накрая изплакнете устата доста добре с топла вода. Може да вършиме това до 3-4 пъти седмично.
Внимание! При работа с водороден пероксид бъдете изключително деликатни, тъй като при неправилна приложимост той може да провокира неприятни последствия върху лигавицата на устната празнина и гърлото! В никакъв случай не трябва да поглъщате готовата примес или да вършиме с нея гаргара!
Ягоди, вода и сол
Тъй като ягодите са богати на витамин С, с тяхна помощ може да ги употребявате за разрушаването на плаката, която е честа причина зъбите да имат жълтеникав нюанс. Солта има деяние на абразив, а содата може да добави избелващия резултат (при предпочитание, може да не я ползвате).
Намачкайте няколко огромни ягоди, прибавете 1/2 ч.л. сода за самун (тя е по желание) и щипка морска сол. Нанасяйте сместа, като търкате пламенно. След 5 минути може да изплакнете. Тази рецепта може да я употребявате всяка вечер.
Обелка от банан
Използвайте обелката от банан от вътрешната ѝ страна. Понеже той е доста богат на магнезий, калий, манган, както и на други минерали, може да ви послужи отлично както за избелване на зъбите, по този начин и за запазване на емайла.
 5 домашни средства за унищожаване на зъбоболa 5 домашни средства за унищожаване на зъбоболa
Зъбоболът е болежка, с която някои от нас не могат да се оправят търпеливо. Знаете, че боли доста, изключително през нощта, когато болката про...
След като си измиете зъбите, вземете една обелка от узрял банан и с вътрешната ѝ страна разтрийте зъбите отвред, в продължение на 2-3 минути. Изплакнете устната празнина единствено с вода. Може да вършиме тази процедура два пъти на ден.
Куркума
Това е билка, която има мощни имунни свойства и антиоксиданти. Въпреки че е известна със своята дарба да оцветява всичко в жълто (плат, кожа и други повърхности), малко са хората, които знаят за способността на билката да избелва зъбите. За тази цел:
Смесете малко количество куркума с няколко капки сок от лимон и щипка сол. С получената примес натрийте добре зъбите, след което изплакнете с вода. Ще се учудите какъв брой добре работи тази композиция.
Въпреки че препоръчаните артикули имат относителна сигурност, преди да прибегнете до който и да е от тях, ви съветваме въпреки всичко да се консултирате със стоматолог!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР