Отстраненият шеф на полицията в Ловеч Станислав Великов подслушвал незаконно,

...
Отстраненият шеф на полицията в Ловеч Станислав Великов подслушвал незаконно,
Коментари Харесай

Уволненият шеф на полицията в Ловеч подслушвал незаконно

Отстраненият началник на полицията в Ловеч Станислав Великов подслушвал нелегално, заяви Нова тв.

Великов беше отхвърлен от поста със заповед на вътрешния министър в сряда. Причината – следствие против Станислав Великов по сигнал на областен прокурор, че му е оказван напън. Имало данни и за това, че шефът е подслушвал нелегално. Името на Великов нашумя около сигналите, че е „ отворил чадър “ над своя заместител Георги Иванов, който към момента е обвиняем за кражба на ток.

По този проблем Софийската градска прокуратура се произнася, че има „ пропуски при издаването на достъп до класифицирана информация на Иванов от Държавната комисия по сигурността “.

След няколко прекъсвания и връщания въпросът още веднъж потегля в Районен съд – Ловеч при започване на месец март. Законът планува до 5 години отнемане от независимост и до 15 000 лв. санкция. След отстраняването на шефа Великов разследваният му заместител Георги Иванов е излязъл в болничен.

Иван Павлов е част от синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, очевидец е и по делото против Иванов за кражба на ток. Павлов показа, че и той, и околните му са били унизени през двете години, в които Великов е бил на поста си.

Документ потвърждава, че Станислав Великов е подслушвал нелегално. Той е от август 2023 година

„ Обществото би трябвало да покаже огромна непоносимост, тъй като това е процедура, която може да се популяризира към всички членове на правосъдната система “, безапелационен е Павлов.

По думите му из града се шушука, че и в Ловеч има локален миникръг „ Нотариуса “. Той бил управляван от мъж, който е в кръга на Иванов и Великов – юриста на зам.-шефа на ОДМВР-Ловеч. Марин Ичев бил и някогашен чиновник на системата.

„ Нямат си клуб „ SS “, само че са трансформирали в подобен регионалната дирекция “, заключи Иван Павлов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР