Отскоро имам дигитален имунизационен паспорт и това ме радва. Не

...
Отскоро имам дигитален имунизационен паспорт и това ме радва. Не
Коментари Харесай

Ваксинираните трябва да имат повече права! Не, не трябва!

Отскоро имам цифров имунизационен паспорт и това ме радва. Не единствено, тъй като имунизацията ме защищава от заболяване с възможни тежки последици. А и тъй като се надявам, че по този начин ще мога да пребивавам по-свободно. Ще отивам на ресторант, на кино или на концерт. Просто по този начин, без проблеми.

Правилно е на имунизираните и на преболедувалите да им бъдат препоръчани нови свободи. Та нали всички възрастни хора в Германия имат опция да се имунизират. Някои споделят, че по този начин наречените " привилегии " за имунизираните били въвеждане на наложителна имунизация " през задната врата ". Може и да е по този начин, само че аз го виждам най-много като израз на взаимност в едно общество, което повече от година се лишава от много неща и беше насила да одобри големи ограничавания във всекидневието си. Хора изгубиха работата си, възпитаници месеци наред не стъпваха в учебно заведение, родители, претрупани от своите професионални отговорности, трябваше да оказват помощ на децата с уроците у дома. Да не приказваме за неимунизираните деца. Ваксинацията ще помогне доста на всички тези групи хора - по тази причина приказвам за взаимност.

Поради всичко това е законно настояването да се изисква имунизационен паспорт на всички места, където в едно помещение се събират повече хора. Бързите проби са прекомерно неблагонадеждни, изключително когато през есента вероятно се надигне четвъртата вълна. Ваксинираните би трябвало да имат повече права - това не е опасност, а добра вероятност.

В отговор на своята колежка Жан Рубнер, контракоментар е написала Аня Мартини:

Спор няма - вярно е да се имунизират колкото може повече хора. Но това въобще не значи, че би трябвало да се лимитират правата на тези, които по някакви аргументи не желаят ваксина. Не, това не е редно. Това би била наложителна имунизация през задната врата, което пък ще бъде посягане против правото на самоопределяне на личността. Пак през задната врата. Правителството не трябва да го позволява.

Изглежда ми малко безпомощно да се упражнява напън върху хората, с цел да се имунизират. Все едно, че в разгорещена полемика едната страна е изчерпала причините си, заради което удря с пестник по масата и споделя: " Стига! Писна ми! Прав съм и толкова! ". Такава реакция вероятно ще породи аналогично опърничава контрареакция. И всички тези, които още не са се решили, всички, които са скептично настроени или се съмняват във имунизациите, просто ще се доубедят, че не трябва да го вършат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР