Оценките на експертите за икономическите последствия от войната в Украйна

...
Оценките на експертите за икономическите последствия от войната в Украйна
Коментари Харесай

Как да намалим разхода на гориво на колата

Оценките на специалистите за икономическите последици от войната в Украйна получават все по-тъмни краски. Херберт Дийс счита, че те ще са доста по-тежки за автомобилната промишленост от следствията, породени от пандемията.

Урсула фон дер Лайен ще показа през май тактика за превъзмогване зависимостта на Европейски Съюз от съветски петрол и газ през идващите пет години. Това и още доста други фактори споделят, че скоро решение за поскъпващите цени на горивата няма да има.

Вижте няколко експертните препоръки за понижаване разхода на гориво от CarMarket.bg Вероятно някои (или повечето) знаете, само че постоянно в действие е максимата, че повторението е майка на знанието.

Поддържайте автомобила си в положително техническо положение

Това евентуално е съветът, който сте чували най-често. Не подценявайте основната предупредителна светлина за нередовност. Модерните мотори разчитат на развити компютърни системи. Дори автомобилът да работи обикновено, проблем с някой датчик може да увеличи разхода. Освен това би трябвало да обърнете внимание на естествените неща: задръстени горивни и въздушни филтри. Ако колата дърпа на една страна, това също е причина за по-висок разход.

 istock istock

Поддържайте гумите си на предписаното налягане

Това условие е в директна връзка с предходното изречение. Препоръчителното налягане варира при всеки автомобил и марка, по тази причина направете информация с предписаните стойности на табелата на шофьорската врата. По-ниско налягане в гумите усилва съпротивлението, което от своя страна усилва разхода.

Премахнете спомагателното тегло

Ако държите ненужни движимости в автомобила, това покачва тежестта, надлежно и разхода. Ако сте инсталирали детско столче, само че детето ви не пътува постоянно с вас – свалете го. Ако в багажника държите тротинетката или дребното детско колело – свалете ги.

Аеродинамиката е значима, свалете релсите и покривните багажници

Не инцидентно всеки производител влага големи старания за реализиране на допустимо най-ниския коефициент на челно въздушно противодействие. По-добрата аеродинамика непосредствено води до понижаване на разхода. Затова, в случай че не употребявате релсите на покрива, най-добре е да ги демонтирате. За покривните кутии даже е ненужно да споделяме.

 istock istock
Изключете климатичната система

Това може да е най-трудно изпълнимо, изключително в случай че живеете в топли климатични условия. Всички знаем, че климатика подвига разхода на всеки мотор. Проблемът е, че шофиране с отворени стъкла също подвига разхода. През лятото потребно решение няма. Със сигурност не трябва да държите автомобила под директна слънчева светлина, тъй като по-късно ще се изисква голямо мощ, с цел да охладите интериора.

Не е срамно да потеглиш гладко на светофара

Най-важният фактор за разхода на гориво: това сте вие. Ако се нуждаете от спомагателен тласък да се откажете от безполезния табиет да се „ изрязвате ” на всеки светофар, в този момент е моментът. Няма да навлизаме в уроци по шофиране, по тази причина единствено ще кажем, че плавното натискане на педала на газта е най-хубавото средство за удължение на пробега и увеличение промеждутъка сред визитите на бензиностанцията. Също по този начин не е нужно да натискате до последно преди светофара, единствено с цел да ударите спирачки малко преди него.

Не инцидентно транспортните компании влагат толкоз средства в логистика. Планирайте пътуването си вярно, всеки икономисан километър са спестени грамове гориво. Избягването на час пик е огромно предимство.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР