Отряд бойни и спомагателни кораби на Северния флот отработиха противоподводни

...
Отряд бойни и спомагателни кораби на Северния флот отработиха противоподводни
Коментари Харесай

Бойни кораби на Северния флот на РФ проведоха противоподводни учения

Отряд бойни и спомагателни кораби на Северния флот отработиха противоподводни учения в Норвежко море. Моряците са направили търсене на подправена вражеска подводница благодарение на сонарни системи, както и по информация на водачите, оповестиха в понеделник от пресслужбата на Северния флот, оповестява ТАСС.

В рамките на учението с Арктическата експедиционна група отряд бойни и спомагателни кораби на Северния флот отработиха противоподводни задачи в Норвежко море. Екипажите на ракетния крайцер „ Маршал Устинов “ и фрегата „ Адмирал на флота Касатонов “ благодарение на противоподводен хеликоптер издирваха подводници на конвенционален съперник.

Отбелязва се, че водачите на осъвременения противоподводен хеликоптер Ка-27М, откакто излетяха от фрегатата „ Адмирал на флота Касатонов “, направиха комплекс от ограничения за търсене на подводници, употребявайки общоприетоо радиооборудване и бордова сонарна станция.

В сходство с проекта за образование на съветските въоръжени сили за 2022 година през януари-февруари се организират поредност от военноморски учения във всички зони на отговорност на флотите. Основният фокус на ученията е да се отработят дейностите на силите на Военноморски сили и Върховен касационен съд за отбрана на съветските национални ползи в океаните, както и за противопоставяне на военните закани на Руската федерация от морски и океански направления.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР