Отричането на ваксините е престъпление, кампанията срещу тях ще ни

...
Отричането на ваксините е престъпление, кампанията срещу тях ще ни
Коментари Харесай

Д-р Александър Станишев: Отричането на ваксините е престъпление


Отричането на имунизациите е закононарушение, акцията против тях ще ни коства доста човешки животи. Това съобщи в изявление за БГНЕС доктор Александър Станишев, старши доктор в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия в Първа градска болница в София.

Д-р Александър Станишев е четвърто потомство хирург. Той е внук на популярния проф. доктор Александър Станишев, погубен през 1945 година и племенник на проф. Димитър Станишев, анатом от Пловдив.

Измина към година, откогато у нас бяха открити първите случаи на COVID-19. Пандемията се е отразила неприятно на работата на доктор Станишев като хирург. „ Хората доста се уплашиха заради медийната политика и престанаха да обръщат внимание на главните си болести. Престанаха да вървят на доктор и сега идват в доста по-тежко положение, в сравнение с идваха преди “, сподели той.

По време на пиковете на ковид лекарите и милосърдните сестри от клиниката са прехвърляни и се грижат за болните от COVID-19. „ Със заповед на министъра плановият банкет е спрян, работим единствено незабавно и онкология. От хирургична позиция работите не вървят доста добре “, показа доктор Станишев.

Част от леглата в клиниката също се лишават по време на най-големите пикове. „ Клиниката разполага с 26 кревати, които съвсем постоянно са били цялостни. В един миг разполагахме единствено със 7. В сегашната обстановка имаме 17 кревати, само че сме с 4 индивида по-малко, които са в COVID-отделението, плюс една колежка, която е със счупена ръка. Сами може да пресметнете защо става дума “, разкри доктор Станишев.

Според него решение за прекъсване на плановия банкет не е вярно, тъй като болните идват в доста по-тежко положение. „ Трябва да има планов банкет, би трябвало да се разделят потоците, би трябвало да се лекуват болните и с други болести. Коронавиръст не е единственото заболяване, което съществува. Даже неотдавна излезе един анекдот: Някой щял да запише медицина, тъй като към този момент било елементарно – имало едно заболяване “, уточни той.

Д-р Станишев счита, че страната се оправя доста добре с пандемията. „ В началото беше значителен безпорядък, само че тогава никой не беше квалифициран и на някакви доста дребни числа се хората се подплашваха ужасно. В момента обстановката е доста сериозна. Сега към този момент страната се оправя добре, към този момент стартира да се приказва доста по-адекватно, доста по-разбираемо на хората и може би към този момент страхът е по-малък “, сподели хирургът.

Той обаче не може да разбере друго: ваксини има, намират се, в този момент ще стартират да идват и повече, само че хората заобикалят да се имунизират.

„ Това ми е изцяло неразбираемо. Мисля, че антиваксърското придвижване е извънредно незаконно, тъй като поради него ще загубим още доста хора “, безапелационен е доктор Станишев.

На хората със подозрения дали да се имунизират против COVID-19 той дава следния съвет: „ Всеки има право да почине както желае. Аз съм един от първите, които се имунизираха и считам, че това е вярно. Накарал съм моите близки също да се имунизират, жена ми е доктор, тя също е на първа линия “.

Д-р Станишев в никакъв случай не е имал подозрения във връзка с това дали да му слагат имунизацията. „ Технологията при по този начин наречените иРНК ваксини е известна от 10 години и има много лекарства направени по нея. Предполагам, че това е дало опция иРНК имунизациите да бъдат създадени относително бързо. Другите така наречен векторни ваксини, каквито са на „ АстраЗенека “, „ Спутник V”, „ Янсен “ и други са основани на правилото, на който работят всички ваксини досега. Вярно е, че третата фаза на тестване на тези лекарства не е изцяло приключена, само че ние участваме в нея и както виждам сносно “, уточни той.

Д-р Станишев обръща внимание на обстоятелството, че множеството хора по света са умряли с ковид. „ Има доста хора умряли от COVID-19, само че множеството са умряли с COIVD-19 от главните си болести. Винаги давам един прелестен образец на един човек на 87 години, с перфорирал карцином и перитонит, инфектиран от COVID-19 и умрял от COVID-19, което е нонсенс “, съобщи доктор Станишев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР