Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание

...
Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание
Коментари Харесай

Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари в училище се връщат 7, 8 и 12 клас

Отрасловият съвет в системата на междинното обучение на свое съвещание в понеделник разиска опциите за възобновяване на образователните занятия след 4 февруари, заяви Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България (СРСНПБ). Той е и шеф на 119-то Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София.

Според Стаматов на отрасловия съвет са били взети няколко решения. Първото гласи, че от 4 февруари би трябвало да се върнат присъствено в учебните заведения 7, 8 и 12 клас, в границите на две седмици, а след тях - 5, 10 и 11 клас. Накрая в класните стаи ще се върнат 6 и 9 клас. Решението за възобновяване на присъственото образование на класовете би трябвало да бъде взето от здравните специалисти извънредно деликатно и внимателно.

Взето е и решение предпочитано да бъдат възобновени дейностите в областта на образованието и спорта.

Позицията на съюза на работодателите в образованието за взимане на самостоятелни решения беше подкрепена по принцип, само че опцията за реазилизирането ѝ зависи от решение на министъра на опазването на здравето, а не на МОН и не от отрасловия съвет, разяснява Диян Стаматов.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР