Отпадат мерките за ограничаване заболеваемостта от сезонния грип в Пловдив

...
Отпадат мерките за ограничаване заболеваемостта от сезонния грип в Пловдив
Коментари Харесай

Отменят противоепидемичните мерки в Пловдив и областта

Отпадат ограниченията за ограничение заболеваемостта от сезонния грип в Пловдив и региона. Това реши Щабът за битка с грипната зараза на среща през днешния ден.

От на следващия ден се възобновяват профилактичните прегледи, планови имунизации, визити на заболели в лечебни заведение. Отпада строгият филтър за детски градини и ясли. 

В лечебните заведения има задоволително свободни кревати, а общопрактикуващите лекари не са натоварени. Ситуацията е под надзор, обявиха от щаба, съобщи.

„ След разбор на данните, които вършим всекидневно, предходната седмица след прекосяването на онлайн образование наблюдавахме ясна наклонност към смъкване на заболеваемостта максимален спад имаме във възрастовата група на учениците. Към минлата семица имахме брой от 1026 на 10 000, а в този момент са 488. към два и половина пъти по-малко. С доста позитивен спад е възрастовата група до 4 години “, допълни началникът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева.

По думите ѝ данните демонстрират, че в Пловдивска област пикът на разпространяване на сезоннен грип към този момент е минал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР