Отпадане на екостикерите, синия талон от шофьорската книжка и стикерите

...
Отпадане на екостикерите, синия талон от шофьорската книжка и стикерите
Коментари Харесай

ДБ предложи премахване на синия талон и екостикерите за колите

Отпадане на екостикерите, синия ваучър от шофьорската брошура и стикерите за техническа редовност на автомобила плануват промени в Закона за придвижване по пътищата. Те са импортирани от Ивайло Мирчев и група депутати от " Демократична България ".

Според Мирчев синият надзорен ваучър е изцяло непотребен, защото има централизиран указател, който е наличен в действително време от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" Контролният ваучър и процесът по неговото лишаване и връщане вършат невъзможна електронизацията на процеса по възнаграждение на санкция при публикуван акт, надлежно влезнало в действие наказателно разпореждане. Процедурата основава съществени неудобства на жителите, изключително когато талонът е лишен в друга част на страната от мястото по непрекъснат адрес на водача ", е посочено в претекстовете към законопроекта.

Вносителите считат, че потреблението на отнетия ваучър като инструмент за заплащане на санкция по наказателно разпореждане е неверен метод.

" На процедура по този начин се вкарва административно наказване за неплатена санкция по предходно наказателно разпореждане (заради липса на талон). Събираемостта на неплатени санкции не е пълномощие на Министерство на вътрешните работи, а на Национална агенция за приходите ", стимулират се депутатите от " Демократична България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР