Отново заедно, жителите на Бяла Слатина отпразнуваха днешния ден, който

...
Отново заедно, жителите на Бяла Слатина отпразнуваха днешния ден, който
Коментари Харесай

Бяла Слатина отпразнува Трифон Зарезан и Свети Валентин /снимки/

Отново дружно, жителите на Бяла Слатина отпразнуваха днешния ден, който съчетава два почитани и обичайни празника - Трифон Зарезан и Свети Валентин, написаха от локалната администрация.
Въпреки студения февруарски ден, на централната алея на града се събраха десетки фенове на хубавото вино и сантименталните жестове.
„ От сърце поисквам на всички лозари, винопроизводители и фенове на виното здраве и благополучие! Да бъде противоречива, изпълнена с вяра за благодат годината за Вас и дано Свети Трифон да Ви подари с богата годишна продукция! А на тези, които избират празника на влюбените, поисквам любовта да е непрекъснат техен сателит и в никакъв случай да не престават да имат вяра в нейната мощ! “, сподели в обръщението си кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков, а по-късно извърши ритуала по зарязването.
На днешния ден на влюбените, специфичен мотив за празнуване имаха семейство Анна и Цветан Иванови, които в интернационалната седмица на фамилията ще отбележат своята диамантена женитба - 60 години взаимен живот. Инж. Цветков поздрави фамилията и им пожела още дълги години да вървят ръка за ръка в хубави и сложни моменти, в делници и празници, благословени с деца, внуци и правнуци.
Важна част от празника бе награждаването на спечелилите в любителския конкурс за най-хубаво вино от годишна продукция 2022 година Тази година участниците в конкуренцията доближиха рекорден брой - 80
В категория алено вино преди всичко се класира Таня Петрова от село Габаре.
Второто място зае Борислав Попов от Бяла Слатина, а на трето място се подреди Румен Христов от Враняк
В категория бяло вино първото място справедливо зае Иванчо Христов от Бяла Слатина
Втори в категорията се класира Людмил Иванов от Габаре, а трети бе Венцислав Тодоров от Попица.
Лакомства, чаша вино и валентинка получиха всички почели днешния 14 февруари.
За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха децата от ТС „ Развитие “, с началник Детелина Крачуновска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР