Отново високо напрежение между депутатите беляза и последното заседание на

...
Отново високо напрежение между депутатите беляза и последното заседание на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите от комисията Манолова“ се скараха и за ВиК сектора

Отново високо напрежение сред депутатите беляза и последното съвещание на комисията по проверка на настоящото ръководство, ръководена от Мая Манолова.

Този път в мотив за размяната на остри реплики се трансформира основаният от страната ВиК холдинг, с чийто капитал от 1 милиарда лева, провиснал му от бюджета, са раздадени заеми на дъщерни сдружения, които са застрашени от банкрут.

„ Разполагаме с 1 милиарда който би трябвало да вложим качествено. Имаме 20 дъщерни сдружения, от които няколко са застрашени от банкрут – 5. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да ги спасим “, опита се да изясни решението Иван Иванов, ръководител на УС на ВиК холдинга.

„ ВиК сдруженията са на загуба, тъй като сте ги източвали “, упрекна непосредствено ръководещите проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия и добави: „ Тук чуваме тон от тракване на белезници “.

Репликата му обаче провокира гневни реакции от страна на депутатите от ГЕРБ, които желаеха ръководителят на комисията Мая Манолова да не позволява народни представители „ да произнасят присъди “ в изявленията си. „ Стана процедура да се вършат внушения и да се произнасят присъди, без да се показват никакви обстоятелства “, възрази Георг Георгиев, който изиска всеки, отправящ обвинявания за злоупотреби, да дава съответни обстоятелства за изказванията си.

„ ВиК секторът е в плачевно положение “, включи се в разногласието Галя Бърдарска от „ ИТН “. Тя упрекна присъстващият в залата министър на районното развиване Петя Аврамова за построения спешен тръбопровод до Перник, по време на водната рецесия, като уточни, че той е бил противозаконен и минава през частни парцели в нарушаване на закона.

От своя страна министърът в оставка отговори, че водопроводът построен в условия на бедствено състояние и необходимост, а това е било положително решение за перничани, защото този тръбопровод ще остане като авариен в бъдеще.

„ Ако имате подозрения за нарушавания, подайте ги до способените органи “, прикани още районният министър.

ГЛЕДАЙТЕ ЗАСЕДАНИЕТО НА КОМИСИЯТА НА ЖИВО



ВИЖТЕ ОЩЕ:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР