Отново въздушна тревога е обявена в цяла Украйна, съобщи УНИАН. Русия

...
Отново въздушна тревога е обявена в цяла Украйна, съобщи УНИАН.
Русия
Коментари Харесай

Отново въздушна тревога в цяла Украйна

Отново въздушна паника е оповестена в цяла Украйна , заяви УНИАН.

Русия нанася удари с ирански дронове и крилати ракети. Взривове са регистрирани в Одееса и Харков. Местните управляващи прецизираха, че цел на нападенията още веднъж са били обекти на енергийната инфраструктура.

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко оповестява, че " има ракетни попадения в енергийната инфраструктура на района, а също и вреди по жилищни здания ". По думите му няма потърпевши. В района са въведени ограничавания в електроснабдяването.

Кметът на Харков Игор Терехов също писа, че " енергийната инфраструктура е атакувана " и че " в няколко региона на Харков има проблеми с осветлението ".

Непосредствено след публикуването на тази обява ръководителят на Харковска област Олег Синехубов даде спомагателни детайлности: 15 удара са засегнали сериозна инфраструктура, има и удар по частна жилищна постройка в региона .

В Сумска област са чути и звуци, присъщи за иранските безпилотни самолети Shahed 136, оповестяват украинските медии.
 500 000 души в Одеса са без електроснабдяване
500 000 души в Одеса са без електроснабдяване

Украинският министър председател разпореди да се изпратят всички мощни генератори, с които разполага Министерството на енергетиката

Освен това доброволческата работа за наблюдаване на военната активност заяви, че 10 съветски бомбардировача Ту-95 се намират във въздуха покрай Каспийско море, откъдето постоянно изстрелват крилати ракети по Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР