Отново стрелба в Съединените щати - мъж стреля в редакцията

...
Отново стрелба в Съединените щати - мъж стреля в редакцията
Коментари Харесай

Не са известни мотивите на стрелеца, който уби петима журналисти в Мериленд

Отново пукотевица в Съединените щати - мъж стреля в редакцията на вестник и умъртви петима публицисти. Има и ранени. Извършителят - Джаред Рамос е хванат. От полицията са безапелационни, че става дума за " умишлена офанзива ", само че претекстовете към момента не са известни. Разследването продължава.

 © Българска телеграфна агенция
Стрелецът нахлул в постройката, където се е обитава офис на издателската група " Капитал газет " и разкрил безразборна пукотевица. В раницата му са открити димни гранати и муниции.
Бил Крампф, шеф на полицията: Има пет жертви и още няколко души, които са в тежко положение
Полицията реагира стремително и идва на мястото на случая за към 60 секунди. Нападателят е арестуван и отведен за разпит. Според първичната информация е отказал да подпомагам на органите на реда и авансово е наранил кожата на пръстите си, с цел да затрудни идентифицирането си. В медиите се появи информация, че нападателят е Джаред Рамос и че през 2012 година Рамос в изгубил дело за клюка против вестникарската група " Капитал газет ", която издава вестник Газет в Анапиолис.

Атаката е умишлена, само че от полицията не са удостоверили, че правосъдният спор е претекстът за нея. Обект на следствие са и заканите, които изданието е получило в обществените мрежи.
Бил Крампф, шеф на полицията: Знаем, че е имало закани, отправени към Газет през обществените мрежи. Опитваме се да идентифицираме профила, от който са пратени.
Беше като на война, няма нищо по-ужасяващо от това да седиш под бюрото си и да чуваш по какъв начин някой презарежда - по този начин разказват прекарванията си публицистите от вестника. Те обаче са безапелационни, че подготвяният за на следващия ден брой ще излезе. Жителите и гостите на Анаполис са ужасени от случилото се.
Дойдохме тук са си починем... а градът беше под блокада - полиция, хеликоптери. Ужасно е... тъжно е, че това се случва в Америка... Винаги си мислиш, че това не може да се случи в родния ти град. Да знаеш, че е толкоз близо. Да гледаш новините и да знаеш че ти са на пешеходно разстояние от това...
Жертвите на стрелбата към този момент са разпознати, всички са чиновници на изданието Капитал, което излиза от 1884 година.

Белия дом остро осъди нападението против публицисти и изрече съболезнования на фамилиите на починалите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР