Отново смут, след като беше публикувано и второто класиране за

...
Отново смут, след като беше публикувано и второто класиране за
Коментари Харесай

Второто класиране на гимназиите след 7. клас отново предизвика смут

Отново ужас, откакто беше оповестено и второто класиране за гимназиите след 7. клас. На уеб страницата на просветното министерство в първите минути стоеше единствено първото класиране, едвам след това се появи и второто, само че родителите са извънредно изнервени поради грешката при балообразуването от предходната седмица.

Второто класиране излезе малко преди обяд и още веднъж донесе напрежение. Родители незабавно алармираха в " По света и у нас ", че в действителност виждат единствено първото класиране и питаха има ли въобще второ.

Проблемът беше позволен за към десетина минути. От просветното министерство обясниха, че данните са били доста, " наливали се " постепенно и по тази причина първо се появило първото класиране, а чак по- късно и второто.

Заради грешката с балообразуването при първото класиране, в столицата, по Закона за държавния чиновник ще бъдат осъдени ръководителите на Комисията по осведомително обезпечаване, на Областната комисия по приема и началникът на Регионалното ръководство по образованието. В София във второто класиране участваха над 3400 възпитаници.По- малко от половината съумяха да се предвижат напред. За страдание останаха и 428 некласирани възпитаници поради погрешно подредени стремежи и надценен бал. За тях остава третото класиране. В него могат да вземат участие и недоволните от учебното заведение, в което са влезнали възпитаници като обаче се отпишат.
Ваня Станчева, ръководител на Областната комисия по банкет след 7-ми клас: Рискът би трябвало да бъде деликатно обмислен, коства ли си да се откажеш от мястото, на което си се записал към този момент, с цел да се бориш за друго място, без да знаеш дали няма да преценяват този риск деца с по- висок бал от твоя.
Записването за второто класиране е от 13 до 17 юли. Свободните места за трето класиране ще бъдат оповестени на 19 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР