Отново шофьор с куп нарушения е в основата на жестока

...
Отново шофьор с куп нарушения е в основата на жестока
Коментари Харесай

Виновникът за касапницата в Панчарево - пиян, има 20 акта на...

Отново водач с куп нарушавания е в основата на жестока катастрофа- тази в Панчарево, при която почина самият провинен, а други 8 са ранени, за жалост, половината много тежко.

В досието на джигита са записани 20 акта за закононарушения по пътя. Има и подозрения, че е седнал зад кормилото пийнал. Около 22:00 часа нощес водачът, предизвикал злополуката, се прибирал от тържество. При разклона за село Бистрица младият мъж изгубил надзор върху колата и навлязъл в насрещното, където се блъснал челно в идващия отсреща автомобил, в който с изключение на 18-годишния водач са пътували още три девойки на 17, 14 и 18 години. В тяхната кола се удря трета, която се е движела откъм гърба. В нея са пътували момче на 18 години и още две девойки на 16 години. Версиите към този момент са две.

" Най-вероятният механизъм за пораждане на произшествието е - или белият автомобил приближаващ от Самоков е изпреварвал, или поради това, че преди зоната на случая има завой поради висока скорост е изпуснал завоя ", разяснява Диана Русинова - специалист по пътна сигурност.

Според проверяващите починалият водач най-вероятно е карал с превишена скорост и е използвал алкохол. В региона на произшествието не са открити видеокамери, назначена е техническа експертиза за положението на леките коли. Химическа експертиза би трябвало да откри дали в кръвта на умрелия водач има съществуване на алкохол и упойващи субстанции. Проверява се дали младият мъж не е бил преди този момент в заведение наоколо до злополуката.

Според пътни специалисти правата София-Самоков крие висок риск от произшествия поради положението на пътната инфраструктура и неведнъж са подавани сигнали. Освен това водачите не съблюдават ограничаването за скорост в обитаемо място и подхващат рисковани маневри.

" Сутринта на този съответен сектор 4 или 5 автомобила направиха изпреварване тъкмо там, където е неразрешено, макар към момента съществуването на масла и антфриз ", сподели Диана Русинова.
От Столичната община обаче отхвърлила като допустима версия за злополуката неприятното положение на пътя.

" Състоянието на пътя е било обикновено. Има осветяване в този сектор. Няма инфраструктурни проблеми, само че ще изчакаме заключението на способените органи ", сподели Йорданка Фандъкова, кмет на София.
От Регионалното министерство обявиха, че по отношение на пътната поддръжка ще бъде обезпечен по-голям публичен надзор. От през днешния ден всички възлагания на АПИ ще бъдат качвани на уеб страницата на организацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР