Отново протест в подкрепа на Юсеф Алтабиб. Отново пациенти и

...
Отново протест в подкрепа на Юсеф Алтабиб. Отново пациенти и
Коментари Харесай

Отново протест в подкрепа на Юсеф Алтабиб

Отново митинг в поддръжка на Юсеф Алтабиб. Отново пациенти и сътрудници на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се събраха през днешния ден, вторник, пред постройката на Административен съд – Сливен, на кротичък митинг против експулсирането му в Либия. 

 В града върви подписка в негова поддръжка.

Юсеф е бил арестуван от службите по миграция и отведен принудително от работното си място на 10 февруари.   Обвинен е, че заплашва националната сигурност на България. Със заповед на ръководителя на ДАНС, на Юсеф Алтабиб е наложена насилствена административна мярка „ експулсиране “, отнето му е правото на престояване и му е наложена възбрана за влизане и престояване на територията на страните – членки на Европейския съюз за период от пет години.

Протестиращите – пациенти на Юсеф, техни родители и близки, считат, че той е упрекнат незаслужено по донос на съперник.

Призоваваме жителите на Сливен и всички останали, на които е оказал помощ, да поддържат Юсеф. 

Обявиха 28 март за неучебен в учебните заведения в Сливен

“Не отнемайте Юсеф, който оказва помощ на България и на българските жители. Всички тук сме уверени, че отчетът против него е скърпен и подправен ”, показа протестираща.

Бившият кмет на Панаретовци – Илия Стоев, описа, че към този момент над 4 години кинезитерапевтът прави всеки ден рехабилитация на брачната половинка му. “Не мога да проумея по какъв начин човек с такова сърце и хуманна специалност може да извърши такова нещо. Не го имам вяра ”, съобщи той.

“Този човек възвърне изцяло моето дете. Той му оказа помощ да проходи. Върна го към живота ”, показа една от майките на митинга.

 

 Отново митинг в поддръжка на Юсеф Алтабиб (ОБНОВЕНА)

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР