„Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова

...
„Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова
Коментари Харесай

Мария Захарова: С „лова на вещици“ София нанася вреда на собствените си интереси


„ Отново призоваваме публична София да приключи присъединяване си в „ лова на вещици “, нанасяйки щета на националните ползи на самата България. Крайно време е да се върнем към градивния двустранен дневен ред, който е доста по-естествен за руско-българските връзки “. Това се споделя в публично изказване на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка следващата „ шпионска спекулация “ и изгонването на съветски дипломати от страна на България.

Захарова добавя, че Русия си резервира правото на реципрочни ограничения. Тя напомня, че българските управляващи подхващат подобен демарш за пети път през последната година и половина и още веднъж без да дават никакви доказателства.

По думите ѝ тези дейности са били предшествани от шумна акция на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които сякаш работели за Русия.

Така, в сходство с добре известния сюжет, е била готова почвата за изгонването на нашите дипломати, споделя още Захарова.

Тя акцентира, че следващата ескалация на антируската „ шпиономания “ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, на първо място в Съединените щати.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР