Отново пожар във влак! Локомотивът 44-060 на БДЖ-Пътнически превози горя

...
Отново пожар във влак! Локомотивът 44-060 на БДЖ-Пътнически превози горя
Коментари Харесай

Локомотив на БДЖ горя в Горна Оряховица

Отново пожар във трен!

Локомотивът 44-060 на БДЖ-Пътнически транспорти пламтя нощес на гара Горна Оряховица. Машината обслужва пътническия трен 20111, който потегля от София в 14,30 часа.

Според източници на OFFNews железничарите на място са се справили с огъня, преди да пристигна пожарната. Но са нанесени вреди на локомотива за десетки хиляди левове.

Напоследък сходни произшествия в БДЖ се случват през ден поради некачествените поправки и поддръжка на влаковете.

А ето и формалното известие за случая:

" На 18.10.2018 година в 20:56 ч. в ОЦ при РДПБЗН - Велико Търново е получен сигнал от дежурен в РСПБЗН - Горна Оряховица за пламнал ЖП локомотив, намиращ се в региона на ЖП гара Горна Оряховица. Същият е бил част от пътническа влакова комбинация, пътуваща по маршрут от гр. София до гр. Горна Оряховица. По данни на машиниста при нахлуване в региона на ЖП гарата и следващо прекъсване на композицията, е видян белезникав пушек излизащ от локомотива. Машинистът благодарение на асистент машиниста задействат ръчно пожарогасителната прахова система. Своевременно е основана организация за откачане на вагоните от локомотива. Няма застрашени пасажери. Не е осъществявана евакуация от чиновници на РДПБЗН-В.Търново, пасажерите са напуснали независимо влаковата комбинация. Към място на произшествието е изпратен екип от РСПБЗН-Горна Оряховица с 1 ПА и 3 чиновници и екип от РСПБЗН Велико Търново с 1 ПА и 3 чиновници, както и дежурен контрольор ОЦ. При идване се открива, че гори трансформаторното масло, стичащо се върху вентилатора осигуряващ нужния поток от въздух за изстудяване на тяговите мотори. Унищожени са 1 бр. трансформатор, 1 бр. вентилатор и част от ел. апаратура ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР