Отново опасно мръсен въздух в София ще има днес. Данните

...
Отново опасно мръсен въздух в София ще има днес. Данните
Коментари Харесай

Внимание: Мръсен въздух, какво съветва общината

Отново рисково замърсен въздух в София ще има през днешния ден. Данните от измервателните уреди на „ Еър София” демонстрират, че над съвсем целия град има огромно превишение на нормите за фини прахови частици.

В някои квартали замърсяването е повече от пет пъти над допустимите равнища.

В София - стопират от придвижване мръсните коли

Експерт изясни повода за токсичната мъгла в София

България потъна в рисков смог, рекордно замърсен въздух

Системата за ранно предизвестие за замърсявания на Община София регистрира повишени равнища в кварталите „ Павлово”, „ Хиподрума”, „ Надежда” и „ Дружба”.

За понижаване на замърсяването Столична община

приканва жителите и гостите на София при опция да лимитират придвижването на персоналните си коли и да употребяват градски превоз, както и семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Столичен инспекторат, взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда, ще направи изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци, Пътна полиция при Столична дирекция на вътрешните работи ще извърши изключителни инспекции на колите за равнищата на нездравословните газове и техническата редовност на системите им за преправка.

Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън.

При вървене пешком жителите да изберат маршрут, който не е около огромните градски булеварди.

Без възбрана за четни и нечетни номера на коли

В "Красна поляна ": Хората се разболяват, решенеи на казуса с въздуха не се вижда

Окончателните ограничения против мръсния въздух са подготвени.

Ще паркираме по булеварди, без зони за заплатен престой в София. На последното си съвещание Комисията по околната среда в Столична община одобри дълго обсъжданите краткосрочни ограничения за справяне с мръсния въздух. Общината дефинитивно се отхвърли от противоречивата мярка за затваряне на улици или напряко на цяла София за коли с четни или нечетни номера в дните с висока централизация на фини прахови частици, само че пък внесе ново предложение – да се позволява паркирането в дясната лента на по-големите булеварди. Това ще се прави с концепцията водачите да оставят колите там и да се трансферират на близкия градски превоз. През предходната година дните с доста замърсен въздух са били единствено пет.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР