Отново дойде месец май – месецът на баловете. Несъмнено абитуриентският

...
Отново дойде месец май – месецът на баловете. Несъмнено абитуриентският
Коментари Харесай

10 съвета как да се чувстваме добре на бала

Отново пристигна месец май – месецът на баловете. Несъмнено абитуриентският бал е една от най-значимите вечери на всеки възпитаник.

Младите дами прекарват месеци в подготовка за заветния ден, а напрежението е извънредно високо. Ето няколко съвета за девойките, които сигурно ще им оказват помощ да се усещат добре по време на своя празник.

1. Изберете подобаваща рокля за тялото си

Всяка една от нас има част от тялото си, която не харесва. Насочете се към рокля с подобаваща кройка. По този метод ще наблегнете мощните си страни и ще прикриете негативите. А кой знае, може даже да ги накарате да наподобяват привлекателни.

2. Изберете подобаващ грим, прическа и аксесоари

Отидете на експериментален грим. Уточнете какво тъкмо желаете. Ако пък умеете да работите с четките, може даже да се гримирате сами. По този метод спестявате както пари, по този начин и време. Бъдете умерени в избора си. Поставете акцента или на тоалета, или на аксесоарите към него.

 10 съвета по какъв начин да се усещаме добре на бала

3. Изберете подобаващи обувки

В никакъв случай не прибягвайте към красивите, само че неуместни обувки, които видяхте на витрината в оня магазин. Не забравяйте, че ще прекарате цяла нощ с тях и в този случай 16 см ток несъмнено не е най-хубавото решение.

4. Разпределете времето си

Денят на бала минава незабелязано. Напрежението е голямо, тъй като времето за нищо не стига. Отидете на грим и прическа по-рано, с цел да съумеете да обърнете внимание на всички, които желаят да ви уважат за празника.

5. Опитайте се да овладеете страстите си

Знам, че това звучи невероятно, само че не забравяйте, че това е вашият ден. Оставете терзанията на назад във времето и се отдайте на удоволствието от празника си.

6. Вслушайте се в препоръките на родителите си

Информирайте се добре и се вслушайте в препоръките на родителите си. Те са хората, които в никакъв случай не ви мислят неприятното.

7. Не взимайте прибързани решения

Тъй като към бала всяко едно момиче е много прочувствено, не взимайте прибързани решения по отношение на външния си тип. Ако решите да измененията нещо в прическата си (боядисване, скъсяване), обмислете го добре и чак когато сте сигурни, че го желаете – направете го!

8. Не прекалявайте с козметичните процедури

Не ходете на козметични процедури директно преди бала. Оставете тялото си да почива най-малко една седмица. Нека не забравяме, че солариумът, почистването на разположение, скубането на вежди и всички други удоволствия, на които се подлагаме в козметичните салони, могат да причинят инфектиране и зачервяване на кожата, което да снижи самочувствието ни за празника.

 10 съвета по какъв начин да се усещаме добре на бала

9. Не се съобразявайте само с тазгодишните фешън трендове

Всички се стремим да бъдем в крайник с модата, само че това не е най-подходящото решение. Заложете на нещо, което ви стои добре, без значение дали е фешън шлагер тази година, или не.

10. Забавлявайте се

Дойде най-важното предписание. Това е вашият ден! Бъдете себе си, чувствайте се добре и се забавлявайте с цялата си душа!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР