Относно посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер

...
Относно посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

Лорер: Митрофанова трябва да работи доста усърдно, за да остане у нас

Относно визитата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен у нас и мненията ѝ по отношение на Плана за възобновяване и резистентност министърът съобщи: " Между петте минути, в които ръководителят на Европейска комисия приказва, за моя наслада тя загатна 10 пъти думата " нововъведения ". От тези 13,5 милиарда над 1,4 ще бъдат за нововъведения и конкурентоспособност за възобновяване на нашата стопанска система. Това държавно управление съумя за 100 дни да сътвори План, за който персонално ръководителят на Европейска комисия ни сподели, че това е добре свършена работа ". Лорер е на мнение, че от опозицията ги е гняв по отношение на триумфа на актуалното постоянно ръководство.

" Планът влага в България. Защото ние имаме вяра в България. Това е проект за цифрова, зелена и обективна България ", посочи Лорер.

От идната седмица у нас ще проработи Институт за изкуствен интелект, основан дружно с софтуерния университет в Цюрих и Софийския университет, съобщи министърът.

„ В България ще произвеждаме научни фрагменти на топ научно равнище в областта на изкуствения разсъдък “, описа министърът и посочи, че концепцията е най-големите компании за изкуствен интелект в света да имат тласък да основат лаборатории в България. Институтът ще се обитава в София Тех Парк и ще започва този вторник. Той ще бъде привлекателен център за магистри и докторанти от целия свят.

На въпрос на БТВ дали Политическа партия е подготвена да отдръпна претендента си за гуверньор на Българска народна банка, министър Лорер отговори, че позволява вероятен вид претендентите за Българска народна банка да се трансформират.

„ Промяната в политиката и политическия спор у нас се случва пред камерите, а в обединението има разлики, както във всяко семейство, само че сме дружно. Караме се, имаме разнообразни отзиви, имаме разнообразни претенденти за една и съща позиция, само че продължаваме дружно напред “, сподели той.

Колкото до въпросите за присъединявана на Северна Македония в Европейски Съюз, министър Лорер съобщи, че Политическа партия поддържа този развой, само че той евентуално ще продължи най-малко в продължение на 10 години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР