Относно идеята на ИТН Българската банка да развитие да се

...
Относно идеята на ИТН Българската банка да развитие да се
Коментари Харесай

Кирил Петков е против приватизацията на ББР


Относно концепцията на Има Такъв Народ Българската банка да развиване да се приватизира, той съобщи, че съгласно него е хубаво тази банка да съществува, само че като безусловно транспарантна, за дребния и междинен бизнес, с предел от 5 млн. и новият професионален мениджмънт да финансира дребни новаторски компании.

Тази банка би трябвало и има опция да остане във типа, в който сега я докарахме след 8 седмици битка. Банката, както беше преди ние да влезем, нямаше никакъв смисъл за българската стопанска система и общество, разяснява Петков пред БиТиВи. Той изрази мнение, че е доста добре да имаме подобен инструмент.

Икономиката, финансите и образованието са свързани, тъй като една икономическа тактика не може да бъде самостоятелна от финансовата тактика, сподели още служебният министър в отговор за какво е отказал присъединяване в предстоящ кабинет дружно с Асен Василев и проф. Николай Денков.

Когато предложиха ние да се присъединим към тяхното държавно управление, въпросът беше, че на министъра на финансите не му беше препоръчан този пост заради разлика във вижданията каква да бъде финансовата тактика на страната, изясни Петков и добави, че на Асен Василев е бил препоръчан пост министър на околната среда или министър без портфейл. По тази причина те са решили, че е по-добре да бъде човек от екипа на Има Такъв Народ, защото явно имат друга визия за част от концепциите.

По негови думи министерството на финансите и министерството на стопанската система вървят ръка за ръка, тъй като " не може един министър на стопанската система да си измисля някакви тактики, без да са финансирани от бюджета ".

Нашите визии са, че или го вършим по метод, по който ние сме уверени, че е най-правилният, или няма да пречим. Не сме взели участие в изборите, тъй че не можем да имаме други искания, безапелационен бе Петков.

Неслучайно огромни стопански системи като Канада имат Банка за развиване. Те в действителност имата една избрана функционалност - дребните предприятия, които са новаторски и рискови, които не могат да вземат естествени заеми от комерсиалните банки, да имат място, където да отидат, изясни Петков по отношение на бъдещето на ББР.

По отношение на автомагистралите и проекта на Има Такъв Народ те да бъдат концесионирани и достроени, той означи, че първият приоритет, върху който би се концентрирал, са не толкоз тол системи и концесии, а " да се спрат кражбите, отклоняването на средства и да сме сигурни в качеството ".

" Ние - аз, Асен Иванов и проф. Николай Денков, имаме вяра, че първа цел е да се спрат кражбите, по-късно да се преструктурират инстуциите по този начин, че да могат да работят и по-късно да вкарваме детайла на позитивен бюджет, да няма недостиг и така нататък Просто е друга визията ", изясни още Петков.

Той увери, че държавното управление продължава да работи идващите седмици, като нищо не се е трансформирало във визията му.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР