Относно енергийната сигурност Росен Христов добави, че България неслучайно е

...
Относно енергийната сигурност Росен Христов добави, че България неслучайно е
Коментари Харесай

Енергийният министър Христов: Молдова поиска ток от нас, скоро и Украйна може да го стори

Относно енергийната сигурност Росен Христов добави, че България неслучайно е експортьор и то от най-големите в Европа.

„ Всички към нас внасят от нас. Списъкът се чака да пораства. Ако затворим мощности, да вземем за пример при едно спешно изключване, в зимния интервал, ние няма от кое място да внесем, тъй като те всички внасят от нас. Анализите споделят, че ние просто няма да имаме ток “, съобщи той.

Енергийният министър уточни, че до края на година чака програмата за слънчевите панели за семействата да проработи, като планът напълно скоро ще бъде обществено показан и даден на публично разискване.

Цената на газовия микс в България е смъкната, с помощта на задействането на плана за интерконектора с Гърция, за което заслуга по думите на енергийния министър, има и министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Относно решението за батериите министър Христов сподели, че Министерството на енергетиката няма информация за извършени разбори. Той добави, че планът има цел построяването на голям брой центрове за предпазване на тези акумулатори, като става въпрос за голямо количество акумулатори, от порядъка на към 6 хиляди контейнера. Няма разбори и механически инспекции по какъв начин това да бъде осъществено и няма никакви разбори за живота на тези акумулатори, който е сред 7 и 10 години.

Регулираният пазар остава единствено за битовите консуматори, за небитовите има други ограничения, които на процедура пазят всички консуматори, посочи Христов.

Докато няма утвърждение от Европейска комисия за държавна помощ, обезщетенията за бизнеса не могат да влязат в действие. Неговата рекомендация е да се преразгледа това решение – първо, методът към всички консуматори да е идентичен. Решението изключва мрежовите оператори, виждаме, че е належащо и те да бъдат обезщетени, сподели още енергийният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР