Разкрита е причината за горещата вълна в Антарктида – след като температурите скочиха с 39C над нормалното

...
Относително това беше най-интензивната гореща вълна, регистрирана някога на планетата.Само
Коментари Харесай

Относително това беше най-интензивната гореща вълна, регистрирана някога на планетата.

Само няколко горещи вълни с над 35C по-горещи от нормални са регистрирани и преди - в Сибир, Северна Америка и Антарктида.

Поради суровата околна среда и отдалеченото местоположение на Антарктика често няма достатъчно данни, за да се определи дали изменението на климата е изиграло роля в такова екстремно време събитие.

Сега скорошно проучване установи какво е причинило горещата вълна.

Авторите казват, че „много необичаен“ метеорологичен модел е предизвикал силни ветрове от север, носещи топъл и влажен въздух от Австралия и се влоши с 2C от изменението на климата.

Констатациите засилват опасенията, че изменението на климата най-накрая настига Антарктида, която някога е изглеждала относително защитена.

Експертите предупреди, че такива горещи вълни - които до известна степен възникват естествено - ще станат още по-горещи поради изменението на климата.

Изследването е публикувано в рецензирано списание Geophysical Research Letters.

„Реална опасност ' за Антарктида

Това е .

През август група учени - натоварени от Министерството на външните работи на Обединеното кралство да разследват "безпрецедентните" промени - предупредиха за "глобални последици", включително покачване на морското равнище.

Те казаха, че има „реална опасност“ замръзналият континент да спре да действа като хладилен агент за планетата и да започне да „действа като радиатор“.

Прочетете още:
Най-голямото езеро в Обединеното кралство се превърна в „тоалетна“
Как ще ми се отрази забавянето на смяната на електрическата кола и газовия котел?

Учените по климата на ООН казват, че средната и екстремната топлина са нараства на всеки континент поради предизвиканото от човека изменение на климата.

Групата от изследователи на World Weather Attribution, които оценяват дали изменението на климата е виновно за екстремните метеорологични явления, казва, че всяка гореща вълна в света сега е по-силна и е по-вероятно да се случи поради предизвиканото от човека изменение на климата.

Гледайте климатичното шоу с Том Хийп в събота и неделя от 15:00 ч. и 19:30 ч. по Sky News, в уебсайта и приложението на Sky News и на YouTube и Twitter.

Шоуто изследва как глобалното затопляне променя нашия пейзаж и подчертава решенията на кризата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР