Отношенията на Турция и САЩ са близо до точката на

...
Отношенията на Турция и САЩ са близо до точката на
Коментари Харесай

Турция и САЩ са близо до точката на кипене

Отношенията на Турция и Съединени американски щати са покрай точката на шупване, съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред студенти и преподаватели на Московския държавен институт по интернационалните връзки, заяви ТАСС.

По думите му за връщане на двустранните връзки в естественото русло е належащо Вашингтон „ да държи на думата си и да почита Турция “. „ И всеки вражески жест във връзка с Турция, в частност доставки на въоръжение за терористите от Отряда за национална самозащита, би трябвало да бъде поправен ", посочи Чавушоглу.

Той сподели, че в случай че Съединени американски щати продължат своята политика, турският народ „ може да не издържи това “. Аз към този момент намерено приказвам за това: точката на шупване на народа е доста близка, уточни Чавушоглу. Отношенията сред Анкара и Вашингтон се изостриха през последните месеци.

Напрежението е подбудено от американската поддръжка към кюрдските бойни милиции в северната част на Сирия, които Турция преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия и опасност за националната си сигурност. Съединени американски щати въоръжават кюрдите в битката си против джихадистката формация „ Ислямска страна “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР