Отношенията на България с Република Северна Македония и организацията на

...
Отношенията на България с Република Северна Македония и организацията на
Коментари Харесай

Светлан Стоев дава брифинг за отношенията с РСМ

Отношенията на България с Република Северна Македония и организацията на предварителния избор в чужбина ще бъдат тематиката на брифинг на служебния министър на външните работи Светлан Стоев. Отминалите избори на 11 юли бяха първите, в които машинният избор бе наложителен като се изключи секциите, в които бе невероятно провеждането му.

Промените в Изборния кодекс, направени от 45-ото Народно заседание, сложиха предизвикателство пред организирането на вота в чужбина. Министър Светлан Стоев ще участва на доклада на организацията на изборите зад граница по новите правила.

Също по този начин се чака министър Стоев да разяснява развиването на българо-македонските връзки. Брифингът идва ден, откакто управлението на партия Граждански либерален съюз от Република Северна Македония организира срещи в президентството и външното ни министерство.

„ Общите позиции, а не разликата би трябвало да е водещо в връзките сред София и Скопие “ бе отправеното от министър Стоев обръщение. Проблемът с неспазването на Договора за добросъседство обаче стои, стана ясно след срещата във външното ни министерство.

От „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ясно съобщи, че преустановяването на дискриминирането и уважението на правата на българите на територията на Република Северна Македония ще бъде знак за европейската зрялост на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР