Отношенията ми с Борисов са никакви. Различията в геополитически план

...
Отношенията ми с Борисов са никакви. Различията в геополитически план
Коментари Харесай

Цветанов: Защо все още не е сменен бордът на „Булгартрансгаз“, който реализира „Турски поток?

Отношенията ми с Борисов са никакви. Различията в геополитически проект ми даде мотив да напусна и в този момент всеки върви по своя си път. Това сподели в студиото на Би Ти Ви водачът на „ Републиканци за България “ и някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов.

Когато има арест на политически водач, изключително на опозицията, може да се приказва за несъразмерна мощ, само че в тази ситуация с Борисов не става дума за това, уточни водачът. В случая става въпрос за обвинявания за рекет, което не постанова тази необходимост. Цялостната идея на ареста бе неверна. Когато се върви към подобен арест, би трябвало да има безспорни доказателства. В случая се видя от правосъдното решение и позицията на Прокуратурата, че само водещо у нас е омразата. Трябва да има проверка на ръководството на Борисов, само че това би трябвало да се прави с задоволително обосновани доказателства, акцентира Цветанов.

Аз не знам какви са доказателствата. Но за мен остава мистерия по какъв начин пиарката на Борисов е правила регулярни визити при Васил Божков. Аз като министър в никакъв случай не съм търсил връзка с Божков. Знам, че Борисов и Божков имаха някаква връзка. Виждал съм го не един път – в кабинета му, в резиденция…Но какво са си говорили и по какви тематики – не съм се интересувал. Личните му срещи е персоналната независимост на всеки и са отвън служебните задължения, акцентира някогашният вътрешен министър.
Цветанов бе безапелационен, че в никакъв случай не е бил очевидец някой от ГЕРБ или управлението да упражнявал рекет. Нито пък в миналото в ГЕРБ да са дали своят вот в услуга на Лотарията на Васил Божков.

Бившият вътрешен министър означи също, че след 2013 година няма успеваемост в битката с корупцията. И като доказателство приведе резултати от проучване на Центъра по народна власт, което демонстрира каква е била амплитудата на корупционните схеми и резултатите от битката с нея.

Според Цветанов с „ Турски поток “ са били обслужени непознати ползи. Затова той насочи въпрос към ръководещата коалиция - за какво не е заменен борда на „ Булгартрансгаз “, който осъществя този план. Това е съгласно него е доказателство, че имаме едно продължение на всичко, което се е случвало по времето на Борисов, от сегашните ръководещи.

В " апартаментгейт " нямаше никаква корупция. Затова и напуснах всички постове…Сделката е безусловно транспарантна и законна. Това беше моментът да имам някакъв фиктивен мотив да напусна ГЕРБ, тъй като към този момент имаше пропукване в нашите връзки с Борисов, а и ГЕРБ към този момент не беше същата партия, разяснява политикът.

За това, че България продължава да бъде подвластна от Русия, което е изцяло недопустимо за него, е и фактът, че единствено преди дни държавното управление на Кирил Петков подписа меморандум за съдействие с фонда „ Джемкорп “ /Gemcorp/ на съветския олигарх Алберт Авдолян, който е в санкционния лист на съветски олигарски. С него страната ни още веднъж е подвластна от Русия с инвестицията от 1 милиарда $ за чиста сила.

И Петкови, и Борисов са хората, които резервират обвързаностите ни с Русия. Затова е и такава позицията ни за Украйна. А ние би трябвало да бъдем доста по-активни участници в процесите в този момент и това, което следва да се случи след края на войната в Украйна, акцентира политикът.
Лидерът на Република България разяснява и тематиката за „ цветановщината “, която депутати от ГЕРБ дефинираха като „ милиционерски гнет, цената за който партията към този момент си е платила “.

Всеки позволява неточности, поради прочувствените ми изявления. Но Чолаков да ми дава оценка на мен – дано да му напомня, че той е в ГЕРБ е с помощта на мен. Това е казусът на ГЕРБ – че хората с чисти намерения не са в ГЕРБ, а там останаха конюнктурните хора.

В тази връзка Цветанов напомни и случая със задържането на Борислав Гуцанов, политик от Българска социалистическа партия, през 2010 година. Той изясни, че неговото задържане не е било политическо, а поради финансови злоупотреби. Гуцанов е бил зает със закупуването на остарели коли от Франция, за цена от 350 000 евро. Половината от тези пари обаче са отишли в офшорна компания, само че съдебно-следствените поръчки не са били изпълнени(.).

Да, правил съм неточности, само че спасихме и доста човешки души – да напомня за отвличанията, стрелбата по българските служители на реда и прочие, върна лентата Цветан Цветанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР