Отношенията между Русия и Турция още повече са укрепнали, след

...
Отношенията между Русия и Турция още повече са укрепнали, след
Коментари Харесай

Опитите да се отровят отношенията с Русия ги укрепиха, обяви Ердоган

Отношенията сред Русия и Турция още повече са укрепнали, откакто някои сили са се пробвали да ги " отровят ", сподели през днешния ден Реджеп Ердоган на взаимна конференция със своя съветски посетител Владимир Путин, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Ердоган изрази удовлетворение, че Путин е направил в Турция първото си посещаване в чужбина след президентските избори. По думите му това има изключително значение.

Русия и Турция подписаха меморандум за киберсътрудничество - в региона на връзките и осведомителните технологии. В диалозите през днешния ден е било обсъждано и разширението на военно-техническото съдействие.

" С президента на Турция разгледахме опцията за взаимни стъпки за споразумяване на рецесията в Сирия, за подсилване на прекратяването на огъня и основаване на условия за междусирийски преговорен развой, добави Путин, като посочи, че тези въпроси в допълнение ще бъдат разисквани на тристранната среща на следващия ден с присъединяване на президента на Иран.

Той назова Турция " предпочитан и доста благонадежден сътрудник " за Русия. " Към днешна дата не виждам никакви проблеми, които биха пречили на по-нататъшното развиване на връзките с Турция ", акцентира Путин.

Той изрази мнение, че строителството на газопровода " Турски поток " ще помогне да се увеличи енергийната сигурност на Турция и на страните от Югоизточна Европа, в случай че те пожелаят това. " Работата по построяването върви по график, скоро ще стартира подготовката за реализация на сухопътната част на плана ", разясни Путин.

Руският президент разяснява и случая " Скрипал ", като разгласи, че разчита, на сесията на Организацията за възбрана на химическото оръжие на следващия ден ще бъде сложена точка по тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР