Отношенията между Русия и САЩ деградират, стават все по-лоши и

...
Отношенията между Русия и САЩ деградират, стават все по-лоши и
Коментари Харесай

Путин: Отношенията между Русия и САЩ стават все по-лоши

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати деградират, стават все по-лоши и по-лоши, през последните години администрацията във Вашингтон одобри няколко десетки решения, свързани със глобите, споделя президентът Владимир Путин в изявление за телевизия „ МИР “.

Руският водач показва вяра, че на срещата на върха на Г-20 в Осака на 28-29 юни всички страни, включително Русия и Съединени американски щати, ще съумеят да намерят градивни решения за съдействие в стопанската система. „ Ние доста разчитаме на това, че здравият смисъл най-после ще спечелва. Всички дейности, свързани с разрушаването на градената с десетилетия архитектура на интернационалните стопански връзки, съгласно нашето надълбоко разбиране, нанасят щета на всички участници в икономическата сфера “, показва Путин.

Президентът счита, че няма никакъв смисъл Русия да се включва в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, защото двете страни имат прекомерно характерни връзки. „ Дори от позиция на здравия смисъл ние нямаме никакво съображение да се намесваме в този преговорен развой. Но – и това „ само че “ има доста съществено значение. Какво имам поради аз? Първо, с Китай ние имаме в действителност невиждано положителни и високи връзки. Ние фактически сме стратегически сътрудници в най-широкия смисъл на това разбиране, сътрудничим си в стопанската система, филантропичната сфера, на районно ниво, взаимодействат си нашите министерства на външните работи и на защитата “, разяснява съветският държавен глава.

Той акцентира, че Русия и Китай имат значителен принос във всеобщия мир и сигурността и това е „ освен в района, където се намират двете страни, само че въобще в света като непрекъснати членове на Съвета за сигурност при Организация на обединените нации “, където координират активността си. „ За страдание, нищо сходно не можем да кажем за връзките ни със Съединени американски щати “, прецизира президентът.

На срещата на Г-20 в Осака в края на месеца е допустима среща на водачите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин. „ Ще се срещна с Путин на Г-20, ще се срещна със Си Цзинпин и с доста водачи “, е декларирал през вчерашния ден Тръмп пред публицисти преди договарянията с полския президент Анджей Дуда в Белия дом.
Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков обаче показва пред ТАСС, че Москва не е получавала от Вашингтон никакви потвърждения за готовността на Тръмп да се срещне с съветския водач в границите на Г-20.

Предишна среща на Путин и Тръмп се планираше по време на Г-20 през декември в Аржентина, само че американският президент анулира присъединяване си в нея безусловно денонощие преди съгласуваната дата. Тогава съветската страна съобщи, че е подготвена за разговор със Съединени американски щати, само че при изискване, че съответната самодейност за това ще пристигна от Вашингтон. На 14 май в Сочи държавният секретар Майкъл Помпео по време на срещата си с Путин приказва за евентуалната подготвеност за провеждането на сходна среща на двамата водачи, само че публично питане от Вашингтон по този начин и не е получено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР