Отношението на талибаните към жените ще бъде червена линия, предупреди

...
Отношението на талибаните към жените ще бъде червена линия, предупреди
Коментари Харесай

ООН предупреди талибаните за отношението към жените

Отношението на талибаните към дамите ще бъде " алена линия ", предизвести през днешния ден Върховният комисариат за правата на индивида към Организация на обединените нации по време на специфична среща на Съвета по правата на индивида за Афганистан, съобщи Франс прес.

" Основна алена линия ще бъде методът, по който талибаните се отнасят към дамите и девойките, и съблюдават правата им на независимост, независимост на придвижване, обучение, персонално мнение и работа според интернационалните правила в областта на човешките права ", съобщи при започване на полемиката висшият комисар Мишел Бачелет. Основният индикатор дали талибаните държат на обещанията си ще е гаранцията за достъп на девойките до качествено приблизително обучение, добави тя.

Съветът по правата на индивида провежда годишно три постоянни съвещания, само че по искане на страна членка може всеки миг да насрочи изключителна среща. Извънредното съвещание за Афганистан се организира по искане на Пакистан като координатор на Организацията за ислямско съдействие по човешките права и филантропичните въпроси и на Афганистан, представляван от дипломата, назначен от предходното държавно управление, с поддръжката на близо 100 страни, в това число Франция и Съединени американски щати.

Официални представители на талибаните се задължиха да съблюдават правото на дамите да работят и правото на девойките да вървят на учебно заведение - в рамките, в които талибаните поясняват ислямското право. Те обявиха също, че ще се въздържат от репресии по отношение на хората, работили с държавното управление или с интернационалната общественост. Сега талибаните са длъжни напълно да изпълнят тези си обещания, акцентира Бачелет, представена от ТАСС.

Тя означи, че е получила " заслужаваща доверие информация за тежки нарушавания на интернационалното филантропично право и похищения върху човешките права в многочислени зони, в действителност следени от талибаните ". И предизвести талибаните: " Нарушенията на човешките права подронват легитимността на причинителите им - и в очите на популацията, и на районните и интернационалните институции, и на другите страни ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР