Отначало започна днес повторното броене на бюлетините за избор на

...
Отначало започна днес повторното броене на бюлетините за избор на
Коментари Харесай

Ново повторно броене на бюлетините от 152 секции в Хасково

Отначало стартира през днешния ден повторното преброяване на бюлетините за избор на общински съветници във всички 152 секции на територията на община Хасково. Причината е, че едно от двете движимости лица, назначени от съда да изготвят съдебно-статистическата експертиза, подаде заявление за отвод с претекст здравословни аргументи.

За седмица работа двете движимости лица съумяха да преброят наново в постройката на Хасковския административен съд и наличието на страните бюлетините от едвам 12 секции.

Делото в Хасковския административен съд бе формирано по тъжби на 6 партии и обединения, съгласно които резултатите от изборите за общински съветници в Хасково не регистрират действително действителния избор и са били позволени редица нарушавания в секциите при оповестяване на недействителните бюлетини. Те нападат решението на ОИК-Хасково, с което е разгласен изборът на новите 41 хасковски общински съветници и квотата за мандат от 699 гласа.

Според протокола на ОИК в 152 секции на общината на 29 октомври са дали своят вот 36 113 гласоподаватели. 36 039 са откритите в урните действителни бюлетини и 6 665- недействителни, като 787 са отбелязали, че не поддържат никого.

Сред дилемите на експертизата е да откри броя на действителните и недействителните бюлетини и дали се постанова смяна в квотата за един мандат.

Делото в Административен съд-Хасково продължава на 18 декември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР