Отмяната на забраната за износ на руски петрол от Лукойл

...
Отмяната на забраната за износ на руски петрол от Лукойл
Коментари Харесай

ПП: Износът на руски петрол от Лукойл нарушава правилата на дерогацията

Отмяната на възбраната за експорт на съветски нефт от " Лукойл " нарушава изискванията на дерогацията, контрактувана от " Продължаваме промяната " с Европейската комисия.

Това декларират в своя позиция от партията във връзка оповестеното през вчерашния ден решение съветската компания да реалокира цялата си икономическа активност у нас и да заплаща налозите си тук, както и нефтопродуктите да бъдат изнасяни.

От Политическа партия приветстват преместването на производството на " Лукойл " на българска територия, само че упорстват да бъде спрян износът на нефтопродукти, които създава рафинерията в Бургас.

" Обявената на конференция на служебния кабинет и компанията " Лукойл " позиция от 21 ноември извършва част от оферти от " Продължаваме промяната " Проект на решение, което ще докара до действително понижаване на цените на горивата у нас. Приветстваме оповестените стъпки, които са залегнали и в нашия проект: прекачване на икономическата активност на " Лукойл " в България, както и използването на Глава III от Регламент 1854 за незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, посредством спомагателен налог на свръхпечалбите от нефтопреработването ", показват от Политическа партия в позицията си.

" Тревожна е обаче поръчката за заобикаляне на духа на дерогацията, контрактувана от Политическа партия, а точно " да няма възбрана за експорт на продуктите от преправка на съветски петрол ". На първо място считаме, че това няма да бъде задоволително изискване за Европейска комисия ", споделят още от партията. И напомнят, че преди три седмици Даниел Фери, представител на Европейска комисия, разгласи, че " лимитираната дерогация " цели " снабдяването на България с нефт поради характерната географска локация. Това не значи, че продуктите могат да бъдат изпращани до други европейски страни ".

" На второ място, припомняме, че концепцията на контрактуваната от кабинета " Петков " дерогация е ценовото преимущество на горивата, създадени от съветски недопечен нефт, да остава на българския пазар! Също по този начин е значимо да подчертаем, че без дерогацията, България щеше да е длъжна от 5-и декември да спре вноса на съветски недопечен нефт, което щеше да докара до дефицит на нефт и петролни артикули в страната. Настояваме нашият Проект на решение да бъде придвижен за гласоподаване от Народното събрание, без значение че решението на Министерския съвет извършва три от нашите четири точки ", желаят още от " Промяната ".

 Виж още

На въпрос точно за износа на нефтопродукти по време на конференцията в Министерския съвет зам.-министърът на финансите Людмила Петкова изясни, че това не съставлява нарушаване на глобите, защото обработената до приемане на артикул съветска суровина е българско произвеждане.

 
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР