Отмяната на Гран При на Емилия-Романя заради наводненията в едноименната

...
Отмяната на Гран При на Емилия-Романя заради наводненията в едноименната
Коментари Харесай

След отмяната на Гран При на Емилия-Романя Валтери Ботас ще се състезава на макадам

Отмяната на Гран При на Емилия-Романя поради наводненията в едноименната италианска област освободи уикенда за водачите във Формула 1. И до момента в който множеството от тях избраха или да се насладят на малко повече свободно време със своите фамилии, или да се включат във виртуални надпревари Валтери Ботас избра един по-различен метод, с който да запълни уикенда.

Финландският водач на Алфа Ромео ще взе участие в седмия кръг от Световните серии по колоездене на макадам, който ще се организира в Шотландия. Трасето на надпреварата е с дължина от 110 километра и включва близо 2 000 метра изкачвания, най-вече върху тежък макадам.

View this post on Instagram
A post shared by Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Ботас е огромен фен на колоезденето, а от няколко години е по отношение на австралийската колоездачка Тифани Кромуел. Двамата постоянно упражняват дружно в планините към Монако, където живеят.

За финландеца Ботас карането на колело на макадам не е непознато, освен поради неговата народност, само че и поради обстоятелството, че и в предишното той е взел участие в сходни надпревари. През предходната година Ботас и Кромуел се насочиха към щата Колорадо след Гран При на Маями, където участваха в макадамови надпревари, само че тогава Ботас бе в категорията за дилетанти. Сега обаче той ще бъде при експертите и ще кара цялостната дължина на трасето.

Снимки: facebook.com/ValtteriBottas

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР