Отмяната на дерогацията за руския петрол да стане след 6

...
Отмяната на дерогацията за руския петрол да стане след 6
Коментари Харесай

Дерогация

Отмяната на дерогацията за съветския нефт да стане след 6 март следващата година, прикани министър председателят Денков, като уточни, че тогава се сменя с Габриел на високия пост и отговорността за това щяла да бъде тяхна. Каквото и да значи това.
Значи, отговорността рафинерията в Бургас да остане без нефт, а горивата у нас да ударят тавана от 5 лв. литъра още до Коледа е таман на Сглобката, чието лице е Академика. Няма какво да трансферира миризливата купчинка през рамо. Тъкмо по негово време набедени за енергийни специалисти гербаджии, в композиция с пепета и дебета, още лятото подвигнаха мерника на дерогацията. И тогава Денков се разгъваше в дитирамби по какъв начин това нямало да провокира недостиг на горива и надлежно по-високи цени. Нищо, че още на другия ден всички бензиностанции синхронно подвигнаха цените с 20 ст.
В процеса на отрезвяване от летните почивки внезапно се разбра, че анулацията на дерогацията е огромна тесла. Но опитите да бъде затворена единствената рафинерия у нас не престават. Днес тя е упрекната в непростимия грях да продава петролни деривати в Европейски Съюз от съветски петрол. И е въпрос на време " Нефтохим " -Бургас да хлопне порти, като докара, с изключение на инфлация и недостиг, серия арбитражни каузи против България за милиарди левове.
Така че Денков да не се прави на ощипана девойка. Рано или късно прокуратурата и полицията ще се разбудят във връзка неговите дейности и бездействия. Особено когато и страната забуксува поради липса на гориво.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР