Отмяна на решение за продажба на зелена площ в квартал

...
Отмяна на решение за продажба на зелена площ в квартал
Коментари Харесай

От ПП-ДБ искат отмяна на решение за продажба на зелена площ в квартал “Младост” във Варна

Отмяна на решение за продажба на зелена повърхност в квартал " Младост " във Варна желаят общинските съветници от групата на “Продължаваме Промяната - Демократична България ” Михаил Луков и Евгений Станимиров. Те внесоха предложение за това към ръководителя на Общински съвет на Община Варна Христо Димитров да бъде включена точка в дневния ред на идващото съвещание, оповестява " Варна Утре ".

Общинския съвет във Варна е дал своя вот смяна на Годишната стратегия за ръководство на общински парцели за продажба на въпросния имот. Става въпрос за близо 9 декара гора на кръстовището на бул. “Република ” и ул. “Младежка ”, която се планува да се трансформира в офис на общинската администрация на региона.

Според оценителя пазарната стойност на парцела с повърхност от близо 9000 кв. м е в размер на 7,15 млн. лв. без включен Данък добавена стойност и % обезщетение от РЗП на бъдещата постройка в посочения парцел в интерес на Община Варна в размер на 22%.

Жителите на регион “Младост ” са извънредно несъгласни тази повърхност да бъде застроена. По думите им гората е там от доста от дълго време, хората се грижат за нея и макар че тази повърхност е част от общия организационен проект на Варна, тя може да остане неизсечена и даже да се трансформира в парк за отдих и разходка.

Гражданите апелират решението на общинския съвет, само че административния съд отхвърля жалбите с претекстовете, че не е посочено категорично в какво се състои незаконосъобразността на всяко едно от обжалваните решения.

Очаква се решението на ръководителя на общинския съвет за насрочването на ново преразглеждане на взетото решение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР