Отминалата година бе особена по много показатели, а сред най-любопитните

...
Отминалата година бе особена по много показатели, а сред най-любопитните
Коментари Харесай

Внимание! Руски олигарси падат от балкона!

Отминалата година бе особена по доста индикатори, а измежду най-любопитните е солидното количество съветски олигарси, паднали от балконите на домовете си, самоубили се или починали при други мощно куриозни произшествия през 2023 година Става дума за цели 23-ма представители на елита на Русия - милиардери, мениджъри в огромни енергийни компании като " Газпром " и " Лукойл ", банкери, бизнесмени, магистрати, значими фигури във военната промишленост.

Броят и нелепите пояснения за кончините им в доста случаи приказват за повече от съвпадане и мнозина разумно виждат дългата ръка на Кремъл.

Ето кои са те и по какъв начин са умряли - кикнете върху фотосите в инфографиките, за детайлности към гибелта им> > >
Реклама
Зачестилите злополуки с съдбовен край измежду олигарски и магнати в Русия от края на януари 2022 година насам са на път да трансфорат огромните предприемачи в заплашен тип за страната. Поредицата от мистериозни смъртни случаи притегли международното внимание, като медии от целия свят подозрират интервенция на Кремъл. Властите в страната, несъмнено, настойчиво приписват на здравни произшествия - като инслулт, битови злополуки - рухване по стълби, балкон, лодка, или проблеми с психологичното здраве, които водят до самоубийство. Има обаче и случаи на отравяне - и то с екзотичната отрова от жаба.

Най-младият умрял е на 37 години, а най-възрастният на 73. Профилите на убитите се вписват в няколко категории: висши военни от съветската войска, петролни милиардери и газови олигарси, висши магистрати и сполучливи предприемачи.

Някои от смъртните случаи са белязани от брутално принуждение, като тази на ръководителя на газовата компания " Новатек " Сергей Протосеня - открит да виси обесен във вилата си в Испания, до момента в който брачната половинка и щерка му са пребити до гибел с секира.
Реклама
Общата нишка сред странните убийства е елитният статус на умрелите и благосъстоянието, насъбрано по време на изкачването им по етажите. Някои от починалите са били или тясно свързани с Кремъл, други - открити съперници на нахлуването на Путин в Украйна.

На 9 юли неизвестен консуматор на Wikipedia сътвори страница, озаглавена, която стартира настоящо броене на смъртните случаи. Приятелите и фамилиите на някои от починалите предприемачи споделят, че е считат за " немислимо " те да се самоубият.
Свързани публикации Репресии, война - Ердоган следва наръчника на автократа, с цел да резервира властта си 3 януари 2023, 10:45 Какво следва в Русия 3 януари 2023, 05:50 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР